Groningers Antonia en Padt schatplichtig aan Go Ahead

Reacties

Voor Jarchinio Antonia en Sergio Padt heeft de eerste competitieduel van FC Groningen met Go Ahead Eagles een dubbele betekenis. De twee versterkingen kunnen zondag namelijk hun competitiedebuut maken voor de noorderlingen, maar stonden in het verleden ook onder contract bij de tegenstander.

Groningers Antonia en Padt schatplichtig aan Go Ahead

'Ik vind het heel mooi en ook wel apart', geeft Antonia, die in 2011 via een huurconstructie en later als aankoop bij Go Ahead terecht kwam, op de clubwebsite te kennen dat hij toch met een tweeledig gevoel naar Deventer af zal reizen.

'Ik ben benieuwd hoe ze me daar zullen ontvangen. Af en toe denk je daar wel aan. Ik heb vorig jaar bij Go Ahead een goed seizoen gehad, waardoor ik me in de kijker heb gespeeld. Daar ben ik trots op.'

Antonia kwam vorig seizoen in de Eredivisie tot 33 optredens, waarin hij negen keer scoorde en zes assists verzorgde op zijn medespelers.

Begin
Ook Sergio Padt stond ooit bij de tegenstander van zondag onder de lat. 'Daar is het eigenlijk allemaal begonnen', is de 24-jarige doelman schatplichtig aan de Overijsselse club. Hij werd in het seizoen 2010/11 een jaar lang door Go Ahead gehuurd van Jong Ajax. De zomerse aankoop van Groningen keek ook alvast vooruit naar het treffen.

'Als groep zijn we er klaar voor en we hebben een goede voorbereiding achter de rug', liet hij het korte Europese avontuur even buiten beschouwing. 'We hebben een strijdplan voor zondag, maar daar ga ik natuurlijk nog niet te veel over zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.