Groningen verrast Aston Villa, Dordrecht verliest van VVV

Reacties

FC Groningen heeft de Open Dag in de Euroborg opgeluisterd met een verrassende 4-1 overwinning op Aston Villa, dat nog zonder WK-uitblinker Ron Vlaar aantrad. De fans van FC Dordrecht verlieten de Open Dag met een heel wat minder florissant gevoel, omdat VVV-Venlo het Riwal Hoogwerkers Stadion met een 2-1 zege verliet.

Groningen verrast Aston Villa, Dordrecht verliest van VVV

FC Groningen - Aston Villa 4-1
Groningen liet zich vorige maand al meteen uit het Europa League-toernooi stoten door Aberdeen, maar toonde zich tegen Aston Villa van een heel andere kant. De Engelse Premier League-club uit Birmingham, waar de vorig jaar van Groningen overgenomen Leandro Bacuna op de bank begon en de net van het WK teruggekeerde Vlaar nog niet in de selectie zat, keek al na een half uur tegen een 3-0 achterstand aan.

Dat had vooral te maken met de trefzekerheid die Tjaronn Chery (foto) aan de dag legde. De onder meer door Al Ahli begeerde aanvallende middenvelder passeerde Villa-doelman Shay Given met twee welgemikte schoten. Het tweede doelpunt - een knal van afstand - was van grote schoonheid. Kort daarna prikte Jarchinio Antonia, die de duizelige Filip Kostic verving, raak uit een voorzet van Danny Hoesen.

Na rust kwamen onder anderen Bacuna, wiens transfer naar Villa in 2013 de reden was voor het oefenduel, en Karim El Ahmadi nog in het veld bij de Engelsen. Een andere invaller, Charles N'Zogbia, deed in de slotfase nog wat terug uit een vrije trap. Het nam niet weg dat Groningen na de domper in Europa met vertrouwen kan uitkijken naar de eerste competitiewedstrijd van volgende week zondag tegen Go Ahead Eagles, zeker toen Dino Islamovic nog voor 4-1 zorgde op aangeven van Antonia.

FC Dordrecht – VVV-Venlo 1-2
Dat geldt niet voor FC Dordrecht. De promovendus creëerde zaterdagmiddag weliswaar voldoende mogelijkheden tegen VVV-Venlo, maar de Limburgse club uit de Jupiler League bleek efficiënter in de afronding. Doelpunten van Dyon Gijzen en Abdelaziz Khalouta betekenden dat de ploeg van trainer Ernie Brandts de voorbereiding afsloot met een 2-1 nederlaag.

Toch waren er ook lichtpuntjes. De opnieuw van ADO Den Haag gehuurde Giovanni Korte - vorig seizoen goed voor vijftien goals in de Jupiler League - zorgde voor veel gevaar bij zijn rentree namens De Schapenkoppen, die na de aansluitingstreffer van William Troost-Ekong ook nog dicht bij de gelijkmaker kwamen. Funso Ojo, Robin Gosens en Mart Lieder hadden het vizier echter niet op scherp, waardoor Dordrecht met een nederlaag toewerkt naar de Eredivisierentree bij SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.