FC Groningen bezig aan sterke reeks tegen Heracles

Reacties

In de aanloop naar de tweede speelronde in de Eredivisie duikt VI als vanouds in de statistieken. Zondag staan FC Groningen en Heracles Almelo tegenover elkaar in de Euroborg (aftrap 16.45 uur).

FC Groningen bezig aan sterke reeks tegen Heracles

● FC Groningen won in eigen huis zeven van de tien Eredivisie-ontmoetingen met Heracles Almelo (G1, V2), waaronder de laatste drie duels.

● De Groningers waren de sterksten in de laatste vijf Eredivisiewedstrijden tegen Heracles (thuis en uit) en kregen in deze duels slechts twee doelpunten tegen (12 voor).

● In oktober 2011 won Heracles voor het laatst een Eredivisieduel van FC Groningen (2-1 in eigen huis).

● FC Groningen kwam in de laatste zestien ontmoetingen met Heracles (thuis en uit) slechts één keer niet tot scoren.

● Tjaronn Chery staat voor zijn honderdste Eredivisiewedstrijd. Hij was goed voor zes goals en vier assists in zijn laatste tien binnenlandse wedstrijden (Eredivisie en play-offs).

● Eric Botteghin kan zijn honderdste Eredivisieduel spelen; sinds zijn Eredivisiedebuut met NAC Breda (augustus 2011, tegen Heracles) miste hij slechts 359 minuten.

● Heracles won vorig seizoen zes uitwedstrijden in de Eredivisie, een evenaring van het clubrecord uit 1964/65 en 2009/10.

● Als alleen uitwedstrijden zouden tellen was Heracles afgelopen seizoen als zevende geëindigd in de Eredivisie.

● Mark-Jan Fledderus scoorde in zijn Eredivisiecarrière tegen geen club vaker dan zijn oude werkgever FC Groningen (4, net als tegen NAC en NEC).

● Bryan Linssen heeft al 3.088 minuten gemaakt in de Eredivisie zonder een assist te geven (35 wedstrijden).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.