Kostic: 'Blij dat de clubs akkoord hebben bereikt'

Reacties

Filip Kostic kijkt terug op een mooie periode bij FC Groningen, maar de brandende ambitie overwon en dus koos de Servische aanvaller voor een nieuw avontuur bij VfB Stuttgart.

Kostic: 'Blij dat de clubs akkoord hebben bereikt'

'Ik heb een prachtige tijd gehad bij FC Groningen, maar ik wilde hoe dan ook naar Stuttgart', aldus Kostic op de clubwebsite van de Duitsers. 'Ik ben blij dat de clubs eruit zijn gekomen en kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging in de Bundesliga.'

Ook de clubleiding van Die Schwaben is zeer content met de komst van de linksbenige flankspeler. 'We hebben Filip uitvoerig bekeken het afgelopen seizoen. Hij is een jong, technisch, gedreven en bovenal: een zeer productieve speler die zich nog verder kan ontwikkelen', zegt technisch directeur Fredi Bobic.

Ook trainer Armin Veh is gelukkig met zijn nieuwste aankoop. 'Ik ben erg tevreden dat we erin geslaagd zijn om Kostic hierheen te halen', aldus Veh. 'Er waren namelijk meer kapers op de kust. Met zijn kwaliteiten past hij uitstekend bij Stuttgart en ik ben ervan overtuigd dat hij nog beter gaat worden.'

FC Groningen ontvangt zes miljoen euro voor Kostic. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot zeven miljoen. Ook krijgt FC Groningen bij een eventuele verkoop een percentage van vijftien procent van de transfersom. En dat terwijl Hans Nijland, algemeen directeur van Groningen, aanvankelijk niet van plan was om Kostic verkopen.

Nijland liet eerder deze week nog aan Voetbal International weten dat het een bod van Stuttgart had afgewezen. 'Wij hebben nee gezegd, omdat we Filip meer dan goed kunnen gebruiken en omdat de financiële noodzaak er niet is. Maar op een bepaald moment gaat ook de wens van de speler een rol spelen', aldus Nijland.

Kostic speelde twee seizoenen in het shirt van FC Groningen. In zijn eerste voetbaljaargang kwam hij tot slechts zeven competitieduels, maar het afgelopen seizoen speelde hij 38 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij elf keer trefzeker was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.