Van Buren en Jenner trefzeker, eerste punt voor Menzo

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• De Nederlanders bij Ross County hebben een pijnlijke nederlaag geleden • De tweede competitiewedstrijd van het seizoen werd met 4-1 verloren bij Partick Thistle • Darren Maatsen startte als enige Nederlander in de basis, maar werd in de rust gewisseld • Zijn vervanger Melvin de Leeuw kon het tij niet keren • Nadir Çiftçi viel vijf minuten voor tijd in bij Dundee United, dat met 0-1 verloor van Inverness Caledonian Thistle •

Kemy Agustien heeft de volledige wedstrijd op het veld gestaan voor Brighton & Hove Albion FC • Hij kon echter een 2-1 nederlaag bij Derby County niet verhinderen • Na twee duels in de Championship is Brighton derhalve nog altijd puntloos • Midweeks stond Agustien ook op het veld tijdens de uitschakeling in het toernooi om de League Cup tegen Newport County •

• Reading heeft zijn tweede competitieduel met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij Bolton Wanderers • Royston Drenthe stond de volle negentig minuten op het veld • Bij de rust keek Reading nog tegen een 1-0 achterstand aan, maar via een strafschop kon de ploeg van Drenthe weer op gelijke hoogte komen •

• Aanvaller Mick van Buren heeft zijn ploeg Esbjerg fB aan een overwinning op AGF Aarhus geholpen • Met twee treffers had hij een groot aandeel in de 5-1 overwinning • Vlak voor rust zette de twintigjarige spits zijn elftal op een 1-0 voorsprong • Na rust tekende hij voor de 3-1, waarna hij direct vervangen werd • Na vier wedstrijden heeft Van Buren al vier doelpunten gemaakt in de Deense Superliga • Vorig seizoen scoorde hij dertien keer voor Excelsior in de Jupiler League •

Stanley Menzo heeft met Lierse SK in het derde competitieduel zijn eerste punt gepakt • In eigen huis werd het 1-1 tegen Cercle Brugge • Centrale verdediger Arjan Swinkels speelde de volledige wedstrijd • De gelijkmaker van Cercle Brugge viel pas tien minuten voor tijd •

Bas Sibum heeft de gehele wedstrijd mogen spelen voor Waasland-Beveren • Desondanks bleef zijn elftal op 0-0 steken tegen KV Mechelen, dat voor deze wedstrijd nog geen punt had weten te bemachtigen • Bij de club uit Mechelen is Harm van Veldhoven trainer •

• Ferencváros heeft op bezoek bij Györi ETO FC zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt dankzij Julian Jenner • De voormalige aanvaller van onder meer NAC Breda, AZ en Vitesse bepaalde in de 88ste minuut de eindstand op 1-2 • Ook Arsenio Valpoort en Jack Tuyp kregen speeltijd van trainer Ricardo Moniz