Van Basten na dit seizoen weg bij SC Heerenveen

Reacties

Marco van Basten vertrekt na dit seizoen bij SC Heerenveen. De 49-jarige trainer heeft de Friese club laten weten zijn aflopende contract niet te zullen verlengen.

Van Basten na dit seizoen weg bij SC Heerenveen

De leiding van Heerenveen deed de afgelopen maanden verwoede pogingen om Van Basten te bewegen tot een langer verblijf. Na verschillende oriënterende gesprekken heeft de oud-international besloten niet 'het juiste gevoel' te hebben bij een langere samenwerking.

Daarmee komt er komende zomer na twee jaar een einde aan het tijdperk-Van Basten in het Abe Lenstra Stadion. Met de oud-speler van Ajax en AC Milan aan het roer eindigde Heerenveen in 2012/13 op de achtste plaats. In de play-offs voor Europees voetbal was FC Utrecht vervolgens te sterk.

Momenteel staat Heerenveen vijfde. Wel is het met 45 treffers samen met Vitesse momenteel de meest productieve club in de Eredivisie. Het aandeel dat Van Basten daarin heeft is aanzienlijk. Onder zijn vleugels heeft Alfred Finnbogason zich ontwikkeld tot topscorer van de Eredivisie.

Het bestuur van Heerenveen en ex-bondscoach Van Basten hebben besloten geen verdere mededelingen te doen over de gesprekken die afgelopen tijd door de partijen zijn gevoerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.