Van Basten houdt geen rekening met nieuwe werkgever AZ

Reacties

Marco van Basten kan zijn aanstaande werkgever AZ van Europees voetbal afhouden. De voormalige wereldvoetballer bezoekt woensdag voor het eerste play-offduel met SC Heerenveen het Alkmaarse AFAS Stadion, dat volgend jaar zijn werkterrein zal zijn. Hij houdt nog geen rekening met zijn toekomstige club. 'Ik heb op dit moment maar één belang en dat is Heerenveen.'

Van Basten houdt geen rekening met nieuwe werkgever AZ

Net als Dick Advocaat, heeft ook Van Basten de nodige personele zorgen. Het is niet zeker of Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven en Pele van Anholt, normaliter basisspelers, aan de aftrap kunnen verschijnen. 'We moeten woensdag kijken hoe ze ervoor staan. In deze fase van de competitie moet je fit zijn, anders kun je beter niet spelen', lichtte de oefenmeester toe.

Van Basten verwacht een gedreven tegenstander in Alkmaar. 'AZ heeft wel vervangers achter de hand. Ze hebben de laatste weken net als wij rustig kunnen toeleven naar de play-offs. Ik denk dat ze er klaar voor zijn.'

Statistisch staan de Friezen er goed op. Zo heeft Heerenveen dit seizoen in competitieverband twee keer van AZ gewonnen. In het Abe Lenstra stadion werd het 4-2, terwijl het bezoek aan Alkmaar een 1-5 zege opleverde. 'Op basis van statistieken zijn we misschien favoriet, maar AZ is gewaarschuwd en heeft dankzij de Europese ervaring een gelouterde ploeg. Het verleden telt niet, we moeten opnieuw presteren', zei Van Basten.

Penaltyreeks
In de strijd om de KNVB-beker ging AZ in de achtste finale na een penaltyreeks met de overwinning aan de haal. In de reguliere speeltijd werd het 1-1, waarna beide ploegen met een 2-2 stand de strafschoppenreeks ingingen. Daarin bleek AZ met 9-8 te sterk, door missers van Ziyech en Yanic Wildschut. Aan Alkmaarse zijde miste alleen Nemanja Gudelj.

De ex-bondscoach verwacht leuke wedstrijden in de play-offs. 'De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn klein. Het zijn allemaal goede tegenstanders. We hebben een mooi jaar achter de rug, maar moeten het seizoen eindigen door de play-offs te winnen. We zullen scherp en fit moeten zijn', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.