Advocaat grapt: 'Door alle blessures Gerbrands in de spits'

Reacties

AZ moet in de play-offs om een ticket voor Europees voetbal strijden met een zeer gehavende selectie. In het treffen met SC Heerenveen (aftrap 20.45 uur) is het puzzelen voor trainer Dick Advocaat.

Advocaat grapt: 'Door alle blessures Gerbrands in de spits'

Het lange en zware seizoen gaat juist nu zijn tol eisen voor AZ. De Alkmaarders kampen met een lange lijst aan geblesseerden. Fernando Lewis en Dirk Marcellis waren al langer afwezig door een kwetsuur. Nu zijn het vooral aanvallers die met fysieke ongemakken kampen. Vleugelaanvaller Roy Beerens en de spitsen Denni Avdic en Aron Jóhannsson zijn er woensdag namelijk ook niet bij.

De situatie wordt er, met name in de voorhoede, voor de trainer niet gemakkelijker op. Beerens raakte tegen Feyenoord (1-1) geblesseerd aan de kuit, al wil hij woensdag wel spelen. 'In deze wedstrijden moet je honderd procent kunnen geven. Dat ik Beerens niet opstel zegt genoeg, aangezien hij altijd wil spelen.' Zijn vervanger Lewis is eveneens afwezig en de vaste spitsen ontbreken ook.

Daarom moet Advocaat het anders aanpakken. 'Misschien dat Toon Gerbrands, vanwege zijn lengte, of Earnest Stewart, vanwege zijn snelheid, in de spits starten', grapte de oefenmeester. 'We verzinnen wel wat.' Willie Overtoom is door de Hagenaar na lange tijd weer eens bij de selectie gehaald, maar ook hij is geen aanvaller.

De personele problemen nopen Advocaat een beroep te doen op jonge spelers. De oefenmeester kan woensdag in het AFAS Stadion terugvallen op keeper Hobie Verhulst, de middenvelders Thom Haye, Joris van Overeem en verdediger Wesley Hoedt. Het is alweer de 55ste officiële wedstrijd dit seizoen van de Alkmaarders. 'Hoofdzakelijk hebben we het dit seizoen gedaan met een groep van veertien à vijftien spelers', zei De Kleine Generaal terugkijkend. 'Maar we gaan er woensdag vol tegenaan. Dat kun je van mij aannemen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.