SC Cambuur en Go Ahead scoren maximaal qua sfeer

Reacties

Het getoonde voetbal mag dan ogenschijnlijk minder hoog van kwaliteit zijn, de fans in de Nederlandse stadions zijn nog immer zeer te spreken over hun bezoek.

SC Cambuur en Go Ahead scoren maximaal qua sfeer

Dat is de conclusie van het jaarlijkse fan-onderzoek, dat de Eredivisie en de Coöperatie Eerste Divisie in samenwerking met de KNVB voor de vijfde keer hebben uitgevoerd. Want 94 procent van de Eredivisiefans beoordeelt het stadionbezoek als (zeer) goed, waar in de Jupiler League dat percentage 86 procent is.

Volgens Jacco Swart, directeur Eredivisie CV, zijn de clubs de fans goed van dienst. 'Met volle tribunes, tevreden bezoekers en een spannende competitie slagen de Eredivisieclubs daar gelukkig goed in, maar we blijven altijd op zoek naar verbetering.'

De sfeer speelt een belangrijke rol in de beleving, zo blijkt uit de peiling onder tachtigduizend geregistreerde clubkaarthouders in de Eredivisie. Voor een derde bepaalt dat het oordeel over het stadionbezoek, tegen 27 procent voor de aantrekkelijkheid van de wedstrijd.

Vooral bij de Eredivisie-nieuwkomers is het publiek zeer te spreken over de sfeer. SC Cambuur en Go Ahead Eagles scoren op dit punt in het onderzoek respectievelijk 100 en 99 procent.

Ook qua veiligheid is er weinig reden tot klagen getuige de 97 procent die zich altijd of meestal veilig voelt in het stadion. AZ, SC Heerenveen en FC Groningen nemen bij dit onderdeel de drie hoogste posities in. De respondenten zijn ook zeer te spreken over de verschillende kidsclubs, waarbij die van RKC Waalwijk zelfs een honderd procent score heeft als het gaat om een zeer goede waardering.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.