Remise bij Vitesse geeft Eagles weer Eredivisie-abonnement

Reacties

● Dit duel stond voor het laatst op 22 maart 1996 op het programma. De Eagles wonnen destijds met 0-3 in Arnhem (mede door twee goals van Marco Heering).

Remise bij Vitesse geeft Eagles weer Eredivisie-abonnement

● Indien Vitesse wint van Go Ahead dan is het verzekerd van de derde voorronde in de Europa League, maar dan moet PSV verliezen bij PEC én SC Heerenveen puntenverlies lijden.

● Vitesse won eerder dit seizoen in Deventer met 3-0 van Go Ahead Eagles en kreeg in dat duel geen enkel schot op doel tegen.

Lucas Piazon.
Lucas Piazon.

● Vitesse pakt na de winterstop gemiddeld 1,2 punten per duel, terwijl dit voor de winterstop nog 2,1 per wedstrijd was.

● Lucas Piazon is nog steeds de topscorer van Vitesse (11) en de speler met de meeste assists (8), maar was op 21 december voor het laatst betrokken bij een doelpunt.

● Go Ahead verloor dit seizoen de meeste uitduels (11, samen met FC Utrecht) en kreeg bovendien het hoogste aantal tegendoelpunten in uitwedstrijden (41).

● De Eagles verloren dit seizoen de vier uitduels bij de andere ploegen uit de huidige topvijf en kregen daarin zeventien doelpunten tegen.

● Go Ahead Eagles handhaaft zich in de Eredivisie bij minimaal één punt. Ook bij een nederlaag en puntenverlies van RKC blijft de ploeg ook volgend seizoen Eredivisionist.

● Vitesse won geen van zijn laatste drie thuisduels in de Eredivisie (PSV 1-2, SC Heerenveen 2-2 en Ajax 1-1).

● Opvallend: SC Cambuur is al zeker van lijfsbehoud in de Eredivisie. Handhaven de Eagles zich ook dan is het sinds 2004/05 voor het eerst dat de twee gepromoveerde clubs zich weten te handhaven op het hoogste niveau (toen Sparta en Heracles).

● Vitesse scoorde slechts in 3 van de 32 Eredivisieduels niet (9,4 procent).

● Na FC Twente (16,41 doelpoging per duel) creëren de Arnhemmers gemiddeld de meeste doelpogingen per duel (15,84). Maar Vitesse staat zestiende in het VI-efficiencyklassement: 62 goals op 507 doelpogingen geeft een laag rendement van 12,23 procent.

● Opvallend: Vitesse heeft een reeks van vijf duels zonder overwinning. In de afgelopen seizoenen eindigde de ploeg in de competitie matig, voor het laatst won Vitesse in het seizoen 1997/98 zijn laatste twee duels van het seizoen.

● Vitesse verloor sinds het seizoen 2009/10 elke laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

● Go Ahead Eagles houdt al in 22 uitduels zijn doel niet schoon in de Eredivisie.

● Go Ahead-clubtopscorer Erik Falkenburg scoorde tot nu toe negen keer in de Eredivisie. De laatste speler die meer dan tien goals maakte voor de Eagles in één Eredivisieseizoen was Jack de Gier (elf goals in 1994/95).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.