Van Basten: 'Als zich geen club meldt, houdt het op'

Reacties

Marco van Basten heeft vooralsnog geen zin om in het buitenland aan de slag te gaan. De trainer van SC Heerenveen, die eerder zijn vertrek bij de club aankondigde, ziet wel wat er op zijn pad komt. 'Er is geen nieuws. Er speelt niets. Ik heb in ieder geval niet de ambitie om naar het buitenland te gaan. Ik kan hoog en laag springen, als zich geen club meldt, houdt het op', zegt hij op de clubsite.

Van Basten: 'Als zich geen club meldt, houdt het op'

De oefenmeester rekent zaterdag op een lastige avond tegen PEC Zwolle. De Friezen staan zes punten voor op de Zwolse formatie en de coach van SC Heerenveen hoopt dat zijn ploeg verder uit kan lopen. Hij houdt echter een slag om de arm. 'PEC presteert constanter dan wij doen.'

SC Heerenveen kan zaterdagavond goede zaken doen in de strijd om een deelnameticket aan de play-offs voor Europees voetbal. Bij winst op de ploeg van Ron Jans is Van Basten daar echter nog niet zeker van. 'Daarvoor presteren wij te wisselvallig. Het is iedere keer weer afwachten hoe het uitpakt. En ook onder ons schiet het alle kanten op', aldus de voormalig coach van het Nederlands elftal en Ajax.

Speelstijl
De technische staf van SC Heerenveen wil een vaste speelstijl ontwikkelen, maar in de praktijk valt dat vies tegen. Dat is niet alleen de schuld van de spelers, vindt Van Basten. 'Daar hebben wij als trainers ook een rol in. Gelukkig hebben we ook onze kwaliteiten. Als het draait zijn we levensgevaarlijk in de omschakeling. Ik vind dat we met de veertig punten die we nu hebben, goed hebben gepresteerd.'

Het team van Van Basten mist tegen de Zwollenaren Ramon Zomer (knie), Jukka Raitala (gebroken vinger) en Anthony Lurling (knie). Bilal Basaçikoglu en Hakim Ziyech kampten afgelopen week met blessures, maar zijn gerevalideerd en inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.