Heerenveen vreest voor absentie Ziyech en Basaçikoglu

Reacties

Het is onduidelijk of SC Heerenveen zaterdagavond tegen PEC Zwolle een beroep kan doen op Hakim Ziyech. De spelverdeler liep in het duel met Heracles Almelo van vrijdag (2-1 winst) een hoofdblessure op die hem nog steeds parten speelt.

Heerenveen vreest voor absentie Ziyech en Basaçikoglu

'Hakim heeft tegen Heracles een flinke tik tegen zijn hoofd gehad en voelde zich na afloop niet lekker. Uit voorzorg zijn we met hem naar het ziekenhuis gegaan waar hij een nachtje moest blijven', vertelt fysiotherapeut Erik ten Voorde van Heerenveen op de clubwebsite. 'Het is nu afwachten hoe de klachten zich ontwikkelen, zeker als we hem gaan belasten.'

Ziyech is niet de enige aanvallende kracht waarover Marco van Basten zaterdag mogelijk niet kan beschikken. Bilal Basaçikoglu kampt met knieklachten en het wordt pas in de loop van de week duidelijk of hij in actie kan komen tegen PEC Zwolle. Mitchell Dijks, die tegen Heracles een lieskwetsuur opliep, kan tegen PEC waarschijnlijk wel gewoon aantreden. Datzelfde geldt voor Luciano Slagveer, die enige tijd langs de kant stond met een hamstringblessure.

Het duel van aanstaande zaterdag is voor beide partijen cruciaal in de strijd om een plek in de play-offs om Europees voetbal. Heerenveen staat zesde met veertig punten, terwijl PEC achtste staat met 34 punten. De nummers vijf tot en met acht kwalificeren zich voor de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.