Van Basten ziet vormdip door improductiviteit Finnbogason

Reacties

De vorm van SC Heerenveen gaat dit seizoen hand in hand met de doelpuntenproductie van Alfred Finnbogason. Doordat de clubtopscorer niet meer zo makkelijk het doel weet te vinden, kampen de Friezen met een vormdipje, aldus trainer Marco van Basten in een vooruitblik op het uitduel met Heracles Almelo van vrijdagavond 20.00 uur.

Van Basten ziet vormdip door improductiviteit Finnbogason

Door de relatieve droogte bij Finnbogason, die in zijn laatste vier duels maar een doelpunt maakte, behaalde Heerenveen uit die reeks maar vier punten. Doordat ook de concurrentie veel punten morste, staan de Friezen nog altijd keurig zesde. Deelname aan de play-offs om Europees voetbal is echter allerminst zeker en daarom is het volgens Van Basten tijd dat zijn ploeg een goede reeks neerzet.

Hij vestigt zijn hoop daarbij vrijwel vanzelfsprekend op Finnbogason, die al 22 keer scoorde. Volgens Van Basten waait de improductiviteit van de IJslander vanzelf over. 'Dit soort fases heb je gewoon als spits', spreekt hij uit ervaring. 'Soms gaat elke bal er in en soms is het zes keer mis. Natuurlijk knaagt het aan Alfred, maar hij moet gewoon blijven doen wat hij moet doen en dan komen de doelpunten wel.'

Ommekeer
'Het is niet onze sterkste periode', vervolgt de trainer, die bezig is aan zijn laatste maanden bij Heerenveen. 'We blijven hard werken en gewoon ons ding doen, dan komt de ommekeer vanzelf. Zolang we niet dertiende, of veertiende staan, is er niets aan de hand. Onze doelstelling blijft onveranderd, we willen meer punten dan afgelopen seizoen en bij de eerste acht eindigen.'

Van Basten kan tot zijn opluchting weer beschikken over zijn vertrouwde middenveld. Vorige week tegen Ajax (3-0 nederlaag) moest hij flink improviseren omdat Marten de Roon, Hakim Ziyech en Joey van den Berg allen geschorst waren. 'Dat was wat te veel van het goede', besluit de trainer, die in Almelo alleen nog de geblesseerden Bilal Basaçikoglu en Luciano Slagveer mist.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.