Van Basten: 'Missen spelers die verschil kunnen maken'

Marco van Basten kijkt gezien de omstandigheden gematigd tevreden terug op het gelijkspel tegen NAC Breda (0-0). De trainer van SC Heerenveen moest behoorlijk puzzelen in zijn opstelling.

'Wij zijn veel jongens kwijt vanwege blessures en schorsingen. Dat hebben we moeten opvangen, en dat is niet makkelijk', meldde Van Basten tegenover FOX Sports. 'Achteraf kunnen we blij zijn dat we achterin de nul hebben gehouden, al hebben we voorin niet het vernuft om doelpunten te maken.'

'In de tweede helft hebben we vooral aangevallen', aldus de oefenmeester van de Friezen. 'Scoren is ook een onderdeel van het spel en dat is iets waar we in deze fase van de competitie wat minder handig en scherp in zijn. De tweede helft hebben wij gecontroleerd, maar dan heb je ook spelers nodig die het verschil kunnen maken.'

Ook zijn collega-trainer Nebosja Gudelj was redelijk tevreden na afloop. 'We begonnen goed aan de wedstrijd met enkele honderd procent kansen', aldus de coach van NAC Breda. 'In de tweede helft raakten we de grip kwijt, Maar ik moet mijn ploeg een compliment maken. We zijn al vijf wedstrijden zonder nederlaag.'