Jans straft Fernandez en ziet kansen tegen Heerenveen

Reacties

Guyon Fernandez behoort niet tot de selectie van PEC Zwolle voor het uitduel met SC Heerenveen van zaterdagavond. Trainer Ron Jans verwijt de spits egoïstisch gedrag.

Jans straft Fernandez en ziet kansen tegen Heerenveen

Volgens Jans denkt Fernandez meer in zijn eigenbelang dan in het teambelang. Een scheldpartij op de training van woensdag vormde de welbekende druppel. 'Het is een optelsom van meerdere zaken. We verwachten op een aantal fronten wat meer van Fernandez. In het veld en in zijn gedrag', aldus Jans tegenover De Stentor.

Volgens de trainer behoort Fernandez volgende week weer tot zijn selectie voor de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. Fred Benson profiteert waarschijnlijk van de disciplinaire straf van Fernandez en kan tegen Heerenveen op een basisplaats rekenen.

Voor Jans is het uitduel met Heerenveen een bijzondere wedstrijd, want hij werkte tussen 2010 en 2012 in Friesland. Jans ziet kansen tegen zijn ex-werkgever. 'Heerenveen is met uitbraken heel effectief, dat is vorige week tegen Heracles (2-1 winst, red.) maar weer eens gebleken. In thuiswedstrijden moeten ze wat meer het spel maken, dat levert nog wel eens problemen op.'

PEC en Heerenveen zijn directe concurrenten in de strijd om een ticket voor de play-offs om Europees voetbal. PEC staat met 34 punten achtste, terwijl Heerenveen met veertig punten de zesde plaats bezet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.