Valencia loopt averij op, Sevilla nadert tot op een punt

Reacties

In de race om de Champions League-tickets in de Primera División is de strijd door puntenverlies van Valencia tegen Celta de Vigo (1-1) nog helemaal open.

Valencia loopt averij op, Sevilla nadert tot op een punt

Valencia - Celta de Vigo 1-1
Valencia was nog in de race om plek drie in de Primera División, maar kan zich na het puntenverlies op eigen veld tegen Celta de Vigo beter concentreren op het behouden van plek vier.

Pablo Hernandez zette de middenmoter al snel op voorsprong, waarna Valencia ondanks een overwicht lang tegen een achterstand aankeek. Uiteindelijk was het verdediger Nicolas Otamendi (foto) die de thuisclub nog een puntje opleverde.

Valencia kan bij een zege op Almería (uit) volgende week nog derde worden (directe plaatsing CL), maar dan moet Atlético verliezen bij Granada. Zowel Almería als Granada vecht op zijn beurt nog tegen degradatie.

Sevilla - UD Almería 2-1
Vicente Iborra heeft Sevilla met twee treffers de zege bezorgd op Almería, waardoor de Andalusiërs nummer vier Valencia tot op een puntje naderen.

Lang zag het er niet zo rooskleurig uit voor Sevilla. Thievy Bifouma maakte na een halfuur de 0-1 en zonder de geblesseerde topscorer Carlos Bacca werd de jacht op doelpunten toch ietwat bemoeilijkt. Maar na een sterke fase in de tweede helft boog Iborra de achterstand binnen zes minuten om. Angel Trujillo kon er daarna nog met rood af bij de bezoekers, waarna de thuisclub het duel uitspeelde.

Sevilla besluit de competitie volgende week bij Málaga, waar het zelf moet winnen om nog kans te houden op plek vier en dus voorrondes voor de Champions League. Mocht dat niet lukken of Atlético geen misstap begaan bij Granada, dan kan Sevilla zich ook nog via de Europa League kwalificeren voor het miljoenenbal. Wint Sevilla de finale van Dnjepr op 27 mei, dan plaatst het zich sowieso.

Overige uitslagen

Deportivo La Coruña – Levante 2-0
Real Sociedad – Granada 0-3
Villarreal – Málaga 2-1
Elche - Athletic de Bilbao 2-3
Córdoba - Rayo Vallecano 1-2
Getafe – Eibar 1-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.