Real vertrouwt op Ronaldo, Juventus zwak in Spanje

Reacties

Voetbal International brengt acht feiten over de returnwedstrijd tussen Juventus en Real Madrid in de halve finale van de Champions League.

Real vertrouwt op Ronaldo, Juventus zwak in Spanje

REAL MADRID - JUVENTUS (20.45 UUR) - HEENDUEL 1-2

● Indien Real Madrid erin slaagt de 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd met succes te repareren, plaatst het zich voor de veertiende keer voor de finale van het belangrijkste Europa Cup-toernooi. Met dertien finales is De Koninklijke al Europees recordhouder.

● Real heeft een puike balans in Europese thuiswedstrijden tegen Italiaanse clubs. Van de dertig duels wonnen de Madrilenen er 22, tegen twee gelijke spelen en maar zes nederlagen.

● Cristiano Ronaldo maakte zes doelpunten in zijn laatste zes Champions League-duels met Italiaanse clubs. Zijn totaal van negen doelpunten in de halve finales van de Champions League is ongeëvenaard.

● Cristiano Ronaldo kwam in zijn laatste drie thuiswedstrijden voor Real Madrid níet tot scoren. Dat gebeurde tegen Atlético Madrid (1-0), UD Almería (3-0) en Valencia (2-2). De Portugees bleef in totaal in 107 van zijn 297 officiële optredens voor Real droog staan. De balans van de club in die duels luidt 60 zeges, 26 gelijke spelen en 21 nederlagen.

Cristiano Ronaldo wordt bejubeld na zijn gelijkmaker in de heenwedstrijd tegen Juventus.
Cristiano Ronaldo wordt bejubeld na zijn gelijkmaker in de heenwedstrijd tegen Juventus.

● Juventus probeert zich voor het eerst sinds het seizoen 2002/03 weer te plaatsen voor de finale van de Champions League. In die jaargang verloor de club uit Turijn de eindstrijd van AC Milan, na verlenging (0-0) en strafschoppen.

● Juventus gaat voor de negende keer in Europees verband op bezoek bij een Spaanse club. Van de acht eerdere ontmoetingen op Spaanse bodem wonnen de Italianen er maar twee, tegen zes nederlagen.

● Het zal voor Real Madrid lastig worden om zomaar van Juventus te winnen. De Italianen zijn in de Champions League al acht duels op rij zonder verlies (W6, G2) en stonden in die reeks slechts vier treffers toe: tegen Olympiakos Piraeus (3-2 zege), Borussia Dortmund (2-1) en Real Madrid (2-1).

● Juventus hield in zijn laatste drie uitwedstrijden in de Champions League telkens de nul en is inmiddels al 295 minuten op rij niet meer gepasseerd. De laatste tegentreffer op vreemde bodem dateert van 22 oktober 2014, tegen Olympiakos Piraeus (1-0 verlies).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.