Ancelotti op schopstoel: 'Geen idee wat Real van plan is'

Reacties

Real Madrid heeft in korte tijd de kans op twee prijzen verspeeld. Na het puntenverlies tegen Valencia (2-2) in de competitie liep De Koninklijke woensdagavond tegen Juventus (1-1) de Champions League-finale mis. En dus neemt de druk op trainer Carlo Ancelotti toe.

Ancelotti op schopstoel: 'Geen idee wat Real van plan is'

'Ik heb geen idee wat de club met mij van plan is. Het heeft ook geen zin om daar nu over te praten. We hebben nog twee duels voor de boeg. Daarna gaan we het met de club wel over de toekomst hebben', aldus Ancelotti na afloop.

De Italiaan won vorig seizoen nog de Champions League, maar het huidige seizoen stevent hij af op een teleurstellend einde, al heeft Real Madrid nog een kleine kans op de titel. Door het gelijkspel van afgelopen zaterdag tegen Valencia is de achterstand op Barcelona opgelopen tot vier punten. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kunnen de Catalanen de titel nauwelijks nog mislopen.

En dat terwijl de Madrileense grootmacht in de eerste seizoenshelft bijna niet te kloppen was. Real Madrid won in alle competities 22 wedstrijden op een rij! Pas in 2015 kwam de ploeg in verval en verspeelde het in korte tijd de voorsprong op de achtervolgers in de Spaanse competitie en later zelfs de koppositie. In dat kader was nieuw succes in het miljoenenbal bijna noodzakelijk voor de titelverdediger.

Ondank de uitschakeling na de 2-1 nederlaag in Turijn en de remise in Madrid (1-1) kijkt de Italiaan tevreden terug op het optreden van woensdagavond. 'We hebben goed gespeeld, veel kansen gecreëerd, maar helaas konden we alleen scoren uit een strafschop. Ik ben trots op mijn spelers, ze hebben alles gegeven', aldus Ancelotti. 'Het probleem was de wedstrijd in Turijn. Toen hebben we het gewoon niet goed genoeg gedaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.