United maakt goede voornemen Van Gaal niet waar

Reacties

Opnieuw liet Manchester United punten liggen in een uitwedstrijd. Het leidde tot ergernis bij manager Louis van Gaal, die vóór de jaarwisseling al stelde dat zijn ploeg het in 2015 beter moet doen in uitwedstrijden om mee te kunnen doen in de Engelse titelrace. De cijfers geven de voormalige Oranje-bondscoach gelijk.

United maakt goede voornemen Van Gaal niet waar

'Als je de league wil winnen, moet je winnen als je uit speelt. En dat doen we momenteel niet', vertelde Van Gaal na het 1-1 gelijkspel bij Stoke City op de clubwebsite. 'We verliezen niet, maar we winnen ook niet. En als je kampioen wil worden, moet je deze wedstrijden winnen', besloot de 63-jarige Amsterdammer.

Het relaas van Van Gaal komt na een serie van vier competitieduels waarin United zes punten liet liggen op bezoek bij Aston Villa (1-1), Tottenham Hotspur (0-0) en Stoke. Daarmee kwam er een einde aan een succesvolle reeks van zes overwinningen op rij. Extra zuur voor Van Gaal is dat in diezelfde periode ook Chelsea punten liet liggen.

De onverslaanbaar geachte ploeg van José Mourinho verloor de afgelopen twee duels vijf punten tegen Southampton (1-1) en Tottenham Hotspur (5-3). Manchester City profiteerde daarvan wel door met een zege op Sunderland (3-2) op nieuwjaarsdag de koppositie naast Chelsea op te eisen. Het gat tussen de koplopers en United bedraagt echter nog altijd nog negen punten.

Dat hadden er echter ook drie kunnen zijn als United de zegereeks tussen de elfde en de zestiende speelronde had voorgezet tijdens de feestdagen. Het zijn juist de uitduels zijn waarin de titelkandidaten zich onderscheiden van The Red Devils. Dat blijkt wel uit de stand op basis van de duels op vreemde bodem. Ook daarin voeren City (23 uit 10) en Chelsea (19 uit 11) de boventoon, terwijl United zevende is (12 uit 10).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.