Goede voornemen Van Gaal: verbeteren in uitduels

Reacties

Louis van Gaal heeft een goed voornemen bij Manchester United: hij wil in uitwedstrijden meer punten gaan pakken. Op bezoek bij Stoke City kan hij daar op nieuwjaarsdag mee beginnen.

Goede voornemen Van Gaal: verbeteren in uitduels

Een blik op de uit- en thuisbalans toont voor Van Gaal de noodzaak voor het verbeteren van de prestaties in uitwedstrijden. Met 25 punten uit tien duels (W8, G1, V1) beschikt United op Old Trafford immers over kampioensvorm. Alleen Chelsea deed het beter dan de formatie van Van Gaal. De Londenaren wonnen alle negen thuiswedstrijden, waar United het eerste thuisduel van Swansea City verloor (1-2) en op 26 oktober tegen Chelsea gelijkspeelde (1-1).

De uitbalans verklaart de derde plek van United op de algehele ranglijst. Met elf punten uit negen duels (W2, G5, V2) doen titelkandidaten Manchester City (23 uit 10), Chelsea (19 uit 10) en zelfs de komende tegenstander het beter. Stoke behaalde in tien uitduels twaalf punten.

'We worden met de week beter en dat zal ook zo zijn in 2015, let maar op', beloofde Van Gaal bij zijn laatste persconferentie van 2014. 'Ik denk dat we tevreden mogen zijn met de behaalde 36 punten.'

Geluk
Toch stelde Van Gaal ook dat het grootste verbeterpunten inderdaad de uitwedstrijden betreft. 'Daarin moeten we ook gaan domineren. In uitduels hebben we alleen gewonnen van Arsenal en Southampton, terwijl we juist in die wedstrijden heel veel geluk hadden', erkende de voormalige bondscoach. 'Juist op bezoek bij Stoke, waar het altijd lastig is en het veld ook nog eens slecht is hoorde ik van Ryan Giggs, moeten we beginnen aan een reeks goede uitwedstrijden', zo sprak Van Gaal zijn goede voornemen uit.

Ook de fans van United kwamen aan bod bij de laatste persconferentie. 'Ze zijn fantastisch', jubelde Van Gaal over de aanhang. 'We hadden op een gegeven moment pas dertien punten na tien duels. Dat is slecht, maar de fans zijn ons altijd blijven steunen. Ze hebben altijd het geloof in de spelers en de manager gehouden. Daar wil ik ze voor bedanken. Ik denk zelfs dat die steun de reden is voor onze veerkracht. We zijn vaak op achterstand gekomen, maar hebben dat vaak om kunnen draaien door te blijven vechten', besloot Van Gaal, die op Boxing Day  (Tweede Kerstdag) ook al cadeautjes uitdeelde om zijn blijdschap over de steun van de fans kracht bij te zetten (foto).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.