Manchester United loopt opnieuw averij op

Reacties

Manchester United heeft ook op bezoek bij Stoke City niet gewonnen. In het Britannia Stadium kwam de ploeg van manager Louis van Gaal niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

Manchester United loopt opnieuw averij op

In navolging van het duel met Tottenham Hotspur (0-0) pakte United ook in Stoke-on-Trent slechts één punt. En daar moet United tevreden mee zijn, want de beste kansen waren zonder twijfel voor Stoke City, waar Erik Pieters de wedstrijd volmaakte. Met name in de tweede helft kreeg de thuisploeg goede kansen voor de winnende treffer.

Peter Crouch, de boomlange aanvaller van Stoke, knikte na ruim een uur op de paal, aanvaller Mame Biram Diouf schoot kort daarna van dichtbij rakelings over, terwijl United vlak daarvoor goed wegkwam na de handsbal van Chris Smalling in het strafschopgebied. Scheidsrechter Michael Oliver zag er geen penalty in, terwijl in de herhaling duidelijk te zien was dat de verdediger van United de bal met de hand raakte. United speelde matig en was geen schim van de ploeg van de afgelopen weken.

Intentie
En dat terwijl de intentie van United voorafgaand aan het duel overduidelijk was. Van Gaal ruimde basisplaatsen in voor Robin van Persie, Radamel Falcao, Juan Mata én aanvoerder Wayne Rooney, terwijl ook de flankspelers Luke Shaw en Ashley Young aanvallend ingesteld zijn. Verder beschikte Van Gaal met Phil Jones, Smalling en Jonny Evans over de meest ervaren defensie van United. Maar juist achterin ging het al snel mis. Jones was de voormalige United-verdediger Ryan Shawcross kwijt bij de hoekschop van Marko Arnautovic. Crouch won het kopduel, waarna Shawcross kon binnenschieten: 1-0.

En dat na ruim een minuut. Een kwartier later ging het opnieuw mis achterin, dit keer zonder gevolgen. Evans greep zwak in, waardoor Diouf oog-in-oog stond met doelman David De Gea. De Senegalees schoot over. Even later was het wel raak. Uit de hoekschop van Rooney maakte Falcao zijn derde treffer van dit seizoen: 1-1. In de slotfase was Van Persie nog gevaarlijk, maar de aanvaller beloonde zijn fraaie aanname niet. United behoudt de derde plaats in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.