United houdt topvier in vizier na zeer dure treffer Martial

Reacties

De strijd om een topvierklassering in de Premier League is door de winst van Manchester United op bezoek bij Burnley nog steeds spannend. Via Anthony Martial en Wayne Rooney won United zondagmiddag degelijk met 0-2. De treffer van Martial werd in Frankrijk met gejuich ontvangen.

United houdt topvier in vizier na zeer dure treffer Martial

Voorafgaande aan het duel wist United dat het moest winnen om de aansluiting met Manchester City en Liverpool te behouden. De ploeg van trainer Pep Guardiola pakte in 32 wedstrijden 64 punten, United stond voorafgaande aan het duel met Burnley op 59 punten. Liverpool heeft na 33 duels 66 punten en is derde.

Martial
United, met Daley Blind in de basis, maakte al na twintig minuten de openingstreffer. Martial was het eindstation van een snelle counter (zie onderaan). Het was letterlijk en figuurlijk een dure goal. De Franse aanvaller werd immers in de zomer van 2015 door United tot duurste tiener in de voetbalhistorie gebombardeerd, de Engelse grootmacht maakte liefst vijftig miljoen euro over naar de bankrekening van AS Monaco. Het bedrag kan via clausules zelfs oplopen naar tachtig miljoen euro en zondagmiddag werd één van die clausules geactiveerd. Martial maakte zijn 25ste doelpunt in dienst van United, waardoor AS Monaco een financiële meevaller van tien miljoen euro bij kan schrijven. De bankrekening van de Franse koploper wordt nog meer gespekt als Martial zijn 25ste interland voor Frankrijk speelt en als hij ooit in de toptien eindigt in de Gouden Bal-verkiezing.

De spelers van Man Utd deden de warming-up in speciale shirts. Zo staken ze Marcos Rojo en Zlatan Ibrahimovic, die donderdag beiden zwaar geblesseerd raakten, een hart onder de riem.
De spelers van Man Utd deden de warming-up in speciale shirts. Zo staken ze Marcos Rojo en Zlatan Ibrahimovic, die donderdag beiden zwaar geblesseerd raakten, een hart onder de riem.

Na de openingstreffer van Martial zorgde Wayne Rooney nog voor rust voor een gevoel van zekerheid bij United. Nadat een inzet van Martial nog werd gekeerd, frommelde de clubtopscorer aller tijden vanuit een moeilijke hoek de 0-2 binnen. Voor Rooney was het pas zijn eerste doelpunt sinds hij in januari clubtopscorer van United werd, door tegen Stoke City zijn 250ste in het shirt van de club te maken.

Met die 0-2 stand gingen de ploegen rusten, maar er had net zo goed voor het einde van de wedstrijd gefloten kunnen worden. In de tweede helft stelden Burnley en United flink teleur, er werd niet meer gescoord.

Door de overwinning bedraagt het verschil tussen stadsgenoten City en United maar één punt. Het verschil met Liverpool is teruggebracht tot drie punten. In de Manchester-derby zou Man Utd een volgende stap richting die topvier kunnen zetten, op 27 april staan City en United tegenover elkaar in het Etihad Stadium.

Bovendien is er ook nog een andere ontsnappingsroute. Als de ploeg van José Mourinho, die in de slotfase Paul Pogba met een hamstringblessure zag toetreden tot de overvolle ziekenboeg, de Europa League wint is plaatsing voor de Champions League ook een feit. In de halve eindstrijd is Celta de Vigo de opponent, Ajax en Olympique Lyon strijden om de andere plek in de finale. De zege bij Burnley was voor United al het 23ste competitieduel op rij waarin niet werd verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.