Blessurezorgen Ibrahimovic overschaduwen succes Man Utd

Reacties

Het is nog maar de vraag of Zlatan Ibrahimovic in de resterende wedstrijden dit seizoen nog een rol kan spelen bij Manchester United. Manager José Mourinho denkt aan een zware blessure en wacht in spanning de tests van de medische staf af.

Blessurezorgen Ibrahimovic overschaduwen succes Man Utd

De Zweed kwam in de Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht ongelukkig neer na een sprong en liep daarbij een ogenschijnlijk zware knieblessure op. Mourinho werd na afloop gevraagd naar zijn prognose: 'Behoorlijk negatief, denk ik. Volgens mij zijn er geen makkelijke blessures, maar ik wacht liever de tests af die vrijdag worden gedaan. Op dit moment kan ik verder niets zeggen. Ik ben geen dokter', aldus The Special One, die ook Marcos Rojo geblesseerd zag uitvallen.

Over de prestatie van zijn elftal was de Portugees meer spraakzaam, met name over het optreden van Luke Shaw. De Engelsman kreeg vanwege zijn instelling en houding onlangs nog forse kritiek van Mourinho, maar overtuigde tegen Anderlecht. 'Ik vertrouw altijd spelers met een speciale mentaliteit. Die vertrouw ik altijd. Luke heeft vandaag iets nieuws gedaan en dat doet me veel', zei Mourinho bij Sky Sports.

De United-manager vervolgde: 'Na negentig minuten, voordat ik wist dat ik Zlatan moest vervangen, had Luke kramp. Ashley Young was klaar om in te vallen en toen vertelde Luke me dat hij de verlenging vol zou maken ondanks de kramp. Hij was er klaar voor, zo vertelde hij me. Door dat soort zaken ga ik spelers vertrouwen. Natuurlijk heb je technische aspecten, maar mentaliteit is ook de reden waarom ik Marcus in het team heb gehouden.'

Rashford ontpopte zich in de verlenging namens The Mancunians tot goudhaantje. De nog altijd maar negentienjarige aanvaller zorgde in de 107de minuut voor de beslissende 2-1. Mourinho: 'Hij zat maanden zonder doelpunt (midden februari tot begin april, red.), maar mijn vertrouwen in hem is altijd gebaseerd op zijn mentaliteit. Wij hebben vechters die een voorbeeld zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.