Uitzichtloze situatie John bij Benfica in voordeel van Ajax

De situatie van Ola John bij Benfica ontwikkelt zich in het voordeel van Ajax. De 21-jarige vleugelaanvaller speelde dit seizoen slechts 130 competitieminuten en lijkt onder trainer Jorge Jesus niet meer te hoeven rekenen op een serieuze kans.

Uitzichtloze situatie John bij Benfica in voordeel van Ajax

Ajax probeerde John afgelopen zomer van Benfica te huren, maar na een blessuregolf stak de Portugese club daar op het laatste moment een stokje voor. De vleugelspits staat nog altijd boven aan de verlanglijst van trainer Frank de Boer, bevestigde hij vorige week. Ook voetbaldirecteur Marc Overmars stelt dat het huren van John tot het eind van dit seizoen nog steeds een optie is. 'Ola kan nog steeds een interessante speler voor Ajax zijn', aldus Overmars.

De druk op Benfica om een oplossing te vinden voor John neemt toe. In 2012 werd de komst van de vleugelspits van FC Twente mede mogelijk gemaakt door investeringsmaatschappij Doyen Group. Die wil voorkomen dat de transferwaarde van de eenmalig Oranje-international verloren gaat. Binnen een vastgestelde periode, naar verluidt vóór medio 2015, moet Benfica hem met winst zien te verkopen. Een half jaar speeltijd bij Ajax zou daarbij kunnen helpen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen