De Boer: 'Ola John goede optie, maar niet om te kopen'

Frank de Boer moet flink puzzelen in zijn opstelling gezien de vele blessures. Vooral het wegvallen van Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson tijdens de interlandperiode baart de trainer van Ajax zorgen in de aanloop naar het duel met Heracles.

De Boer: 'Ola John goede optie, maar niet om te kopen'

'Die blessures zijn een flinke streep door de rekening. Het is de vraag of ze het uitduel met AC Milan op 11 december halen. Ik ga er vanuit dat ik ze zeker twee weken kwijt ben', meldde De Boer tijdens de persconferentie. De offensieve problemen nemen alleen maar toe, waardoor de namen van Luuk de Jong en Ola John opduiken.

Zowel de spits van Borussia Mönchengladbach als de buitenspeler van Benfica is in beeld bij Ajax. Dat bevestigde De Boer, die wel direct aangaf dat hij op dit moment de voorkeur aan een vleugelspeler geeft. 'John is een goede optie, maar niet om te kopen. Het zou dan om huren gaan. We hebben ook in de jeugdopleiding een paar grote talenten op die positie.'

'Luuk de Jong zou natuurlijk goed passen bij ons als spits, maar die positie is niet mijn eerste prioriteit. We hebben genoeg mensen die daar kunnen spelen', legt De Boer uit. Een van de opties na het afhaken van de geblesseerden De Jong en Sigthórsson is Danny Hoesen.

'Ik heb vaak tegen spelers gezegd, je moet er altijd klaar voor zijn. Er komt altijd een kans', aldus De Boer over de basisplaats van Hoesen. Behalve Siem de Jong en Sigthórsson mist de coach van de Amsterdammers onder anderen Lerin Duarte en Bojan Krkic. Voor Krkic komt het duel van zaterdag te vroeg.

'Bojan wil dolgraag, maar we hebben hem snel uit die droom geholpen dat dat niet gaat. Hij gaat de goede kant op en zal vanaf zondag volledig met de selectie meetrainen', meldt De Boer, die Duarte bewust nog niet opneemt in zijn wedstrijdselectie. 'Duarte kan beter negentig of bijna negentig minuten met Jong Ajax spelen dan een paar minuten in het eerste. Dan is hij dinsdag tegen Barcelona klaar om eventueel te starten. '

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen