Scans bieden De Jong en Sigthórsson nog geen uitsluitsel

Ajax-trainer Frank de Boer leeft nog in onzekerheid over hoe lang hij niet kan beschikken over zijn spitsen Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson.

Scans bieden De Jong en Sigthórsson nog geen uitsluitsel

De Jong keerde geblesseerd terug van interlandverplichtingen met Nederland. Al voor rust was het vriendschappelijke duel met Colombia dinsdag voorbij door een hamstringblessure.

De Boer hield al rekening met een absentie van enkele weken voor De Jong, maar moest een onderzoek afwachten om uitsluitsel te krijgen over de duur van de afwezigheid. De scan donderdagochtend wees uit dat er sprake is van een verrekking, maar voor een inschatting van de hersteltijd is een vervolgonderzoek noodzakelijk.

Voor De Boer is het blessureleed bij De Jong extra vervelend omdat hij ook Sigthórsson voorlopig moet missen. De IJslandse spits hield aan het eerste WK-play-off-duel met Kroatië een enkelblessure over. Uit een scan is gebleken dat het gaat om een ingescheurde enkelband. Ook Sigthórsson wacht nader onderzoek voor conclusies over de duur van zijn absentie.

Danny Hoesen is de beoogde vervanger in de spits bij afwezigheid van Sigthórsson en De Jong, van wie de laatste eerder dit seizoen enkele weken verstek moest laten gaan door een klaplong.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen