Hoesen in de spits eerste optie voor De Boer na 'domper'

Na de interlandweek zijn de opties voor de spitspositie bij Ajax flink beperkt. Danny Hoesen is de eerste van twee overgebleven alternatieven voor trainer Frank de Boer.

Hoesen in de spits eerste optie voor De Boer na 'domper'

Nadat Kolbeinn Sigthórsson vrijdag met een enkelblessure was afgehaakt bij IJsland, kwam ook Siem de Jong dinsdag niet ongeschonden uit de vriendschappelijke interland van Oranje tegen Colombia. Onderzoek zal donderdag uitsluitsel geven over de duur van zijn absentie, maar de aanvoerder staat zeker enkele weken buitenspel door de hamstringblessure.

'Dat is een domper', zegt De Boer in De Telegraaf over de jobstijding van zijn spitsen. 'In eerste instantie zal Danny Hoesen starten. Maar ik weet dat Davy Klaassen die rol ook kan invullen. Ik heb hem tijdens oefenwedstrijden ook wel eens in de spits gehad.'

Een derde alternatief is nog niet beschikbaar. 'Bojan Krkic is eveneens een optie, hij sluit volgende week volledig bij de groep aan', aldus De Boer, die de Spaanse aanvaller de komende twee duels nog niet kan inzetten. 'Heracles en Barcelona komen te vroeg.' 

Hoesen heeft dit seizoen in competitieverband nog weinig speeltijd gekregen in de Amsterdamse hoofdmacht. De 22-jarige aanvaller was in acht van zijn Eredivisie-duels dit seizoen slechts één keer basiskracht. Tegen PEC Zwolle maakte hij na ruim een uur plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen