Uitgespeeld Juventus ligt Inter dwars in strijd om Europa

Reacties

Internazionale heeft dure punten verloren in de strijd om Europees voetbal. Landskampioen Juventus hechtte uiteindelijk toch veel waarde aan de eer die de Derby d'Italia met zich meebrengt (1-2).

Uitgespeeld Juventus ligt Inter dwars in strijd om Europa

Juventus speelde feitelijk nergens meer om en liet ook een hoop vaste krachten aan de kant voor dit duel. En in de openingsfase liet de aanstaand Champions League-finalist zijn tegenstander na een corner ongestoord breien aan een aanval, die na een hard schot van Marcelo Brozovic en het lichaam van Mauro Icardi (foto) de openingstreffer opleverde.

Maar die eer, die ging in de loop van de eerste wedstrijd toch opspelen. De Noord-Italiaanse rivalen gingen elkaar steeds harder te lijf, wat resulteerde in een regen aan gele kaarten (zeven in totaal). Nemanja Vidic stuitte Alessandro Matri in de zestien, wat Juventus een strafschop opleverde. Claudio Marchisio stuurde penaltykiller Samir Handanovic de verkeerde kant op.

Beslissing
Diezelfde Handanovic zorgde in de tweede helft ook onbedoeld voor de beslissing. Terwijl het duel naar zijn eind kabbelde, ging Álvaro Morata als een stervende zwaan naar de grond. Er werd gewoon doorgevoetbald, waarna de Spanjaard maar weer opstond en zowaar de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn schot was slap, maar Handanovic dook er kinderlijk onderdoor.

Bij Juventus werd reservekeeper Marco Storari op zijn beurt de held door vlak voor tijd een rebound van Icardi nog knap uit zijn doel te ranselen. Het levert Juve drie onbelangrijke winstpunten op, die Inter op zijn beurt natuurlijk verliest in de strijd om een Europa League-ticket. De concurrenten Sampdoria (een), Genoa (twee) en Fiorentina (drie punten meer) kunnen nu weglopen bij de nummer acht in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.