Genoa houdt zicht op Europa na eindsprint tegen Torino

Reacties

Genoa heeft indruk gemaakt tijdens het thuisduel met Torino. In de slotfase van het belangrijke duel om Europees voetbal liep de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini uit naar een ruime zege: 5-1.

Genoa houdt zicht op Europa na eindsprint tegen Torino

Het bleef tot de 87ste minuut spannend in Stadio Luigi Ferraris, maar daarna ging het snel. Nadat Andrea Bertolacci drie minuten voor tijd voor 3-1 had gezorgd, waren ook Leonardo Pavoletti en Tino Costa nog trefzeker namens Genoa. Eerder hadden Iago Falqúe en Tino Costa de club uit de havenstad al twee keer op voorsprong gezet. Tussendoor maakte Omar El Kaddouri gelijk uit een vrije trap.

Die ruime zege betekent niet alleen dat alle twintig teams voor het eerst sinds 2004/05 allemaal hebben gescoord tijdens één speelronde, maar ook dat Genoa in de race blijft voor Europees voetbal. Het staat zelf zevende met 53 punten, achter Fiorentina (55) en stadgenoot Sampdoria (54) en vóór Internazionale (52). De nummer vier tot en met zes gaan naar de Europa League. Torino (48) lijkt met nog drie duels voor de boeg uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.