Rentree onmisbare De Vrij cruciaal bij loodzwaar slot Lazio

Reacties

De 35ste speelronde in de Serie A gaat zaterdag om 18.00 uur van start. VI-redacteur Arjan van den IJssel blikt vooruit.

Rentree onmisbare De Vrij cruciaal bij loodzwaar slot Lazio

Na een reeks van acht overwinningen op rij leek Lazio hard op weg als tweede te eindigen in de Serie A en zich daardoor direct te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League, maar nu is zelfs de derde plaats in het geding. Het zou bijna een wonder zijn als de Romeinen na de zomer uitkomen in het kampioenenbal. Alle hoop is nu gevestigd op de rentree van Stefan de Vrij, die de laatste vier wedstrijden ontbrak vanwege een knieblessure. In totaal miste de ex-Feyenoorder dit seizoen zeven keer in de Serie A: vier keer werd er verloren, twee keer gelijkgespeeld en slechts één keer gewonnen.

Lazio snakt naar de terugkeer van De Vrij, want het slot van dit seizoen is loodzwaar. De huidige nummer drie krijgt zondag bezoek van Internazionale, dat nog volop meestrijdt voor een plek bij de eerste zes en dus deelname aan de Europa League volgend seizoen. De ploeg van trainer Roberto Mancini heeft slechts twee punten minder dan Sampdoria. Die club bezet met nog vier duels voor de boeg de zesde plaats en is volgende week de tegenstander van Lazio. Roma en Napoli, de concurrenten van de Biancocelesti, krijgen nog drie tegenstanders die nergens om spelen. Dat geldt absoluut niet voor de ploeg van Stefano Pioli.

Aan de andere kant heeft Lazio alles in eigen hand, want na de duels met Inter en Samp komt in de voorlaatste speelronde aartsrivaal Roma op bezoek. Een week later wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Napoli. Voor de dit seizoen zo verrassend goed presterende ploeg wachten dus letterlijk nog vijf finales. Het seizoen kan namelijk op 7 juni nog (extra) glans gegeven worden tegen Juventus. Stadio Olimpico is dan het strijdtoneel van de finale van het toernooi om de Coppa Italia.

Waar AS Roma, Lazio en Napoli in de resterende vier wedstrijden van dit seizoen jacht maken op een startbewijs voor de Champions League, is het daaronder zo mogelijk nóg spannender. Het verschil tussen nummer vijf Fiorentina en nummer negen Torino is namelijk slechts vier punten. Die twee clubs hopen net als Sampdoria, Genoa en Internazionale - die daartussenin staan - volgend seizoen ook buiten de eigen landsgrenzen actief te zijn.

Deze huidige jaargang maken de Italiaanse clubs indruk in Europa. Juventus won dinsdag de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League met 2-1 van titelverdediger Real Madrid en heeft dus woensdag aan een gelijkspel in Estadio Santiago Bernabéu genoeg om de eindstrijd te bereiken. Een dag later heeft Fiorentina in de halve finale van de Europa League een wonder nodig tegen Sevilla, dat thuis met 3-0 won. Napoli kwam in eigen huis - door een enorme arbitrale dwaling -  niet verder dan 1-1 tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, maar heeft desondanks nog uitstekende papieren om zich te plaatsen voor de finale.

Juventus, dat zich afgelopen weekend voor het vierde seizoen op rij kroonde tot landskampioen, zal zaterdag tegen Cagliari dus zeker niet in zijn sterkste opstelling voor de dag komen. Fiorentina en Napoli zullen echter weer vol aan de bak moeten.

Programma
Juventus 09-05
18:00
Cagliari
AC Milan 09-05
20:45
AS Roma
Chievo 10-05
12:30
Hellas Verona
Palermo 10-05
15:00
Atalanta Bergamo
Udinese 10-05
15:00
Sampdoria
Cesena 10-05
15:00
Sassuolo
Empoli 10-05
18:00
Fiorentina
Parma 10-05
18:00
Napoli
Lazio 10-05
20:45
Internazionale
Genoa 11-05
20:45
Torino
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.