Lazio bezwijkt met negen tegen Inter, blamage Napoli

Reacties

Lazio heeft niet kunnen profiteren van de misstap van stadgenoot AS Roma. Met Edson Braafheid als invaller werd in de Serie A thuis verloren van Inter.

Lazio bezwijkt met negen tegen Inter, blamage Napoli

Lazio - Inter 1-2
Hernanes was vlak voor tijd de gevierde man bij Inter, door met twee man meer zijn tweede treffer van de avond te maken.

Lazio, waar de geblesseerde Stefan de Vrij ontbrak, begon nog goed. Antonio Candreva zette de Romeinen al snel op 1-0, maar na een rode kaart voor Mauricio sloegen de verhoudingen om. Edson Braafheid zag Hernanes net gelijkmaken, voordat hij in de 28ste minuut als invaller binnen de lijnen kwam.

Toch was de beste kans daarna voor de thuisclub via Miroslav Klose, die de buitenspelval omzeilde. Het lukte de Duitser echter niet tussen de benen van Samir Handanovic door te mikken. Aan de overkant greep keeper Federico Marchetti onreglementair in, wat hem op rood kwam te staan. Etrit Berisha stopte de penalty van Mauro Icardi nog, maar met slechts negen spelers werd de druk van Inter voor Lazio te groot.

Lazio blijft door de nederlaag derde, op een punt achter Roma. Geen nood voor De Vrij en Braafheid, want er staat nog een onderling duel op het programma. De nummer twee kwalificeert zich direct voor de Champions League, de nummer drie speelt voorrondes. Inter (zevende) hoopt zich nog voor de Europa League te kwalificeren.

Parma - Napoli 2-2
Failliet of niet, Parma blijft knokken voor wat het waard is. En dat werd schromelijk onderschat door de bezoekers, waar Dries Mertens met zijn gelijkmaker een punt redde.

Raffaele Palladino en Cristobal Jorquera zetten de thuisploeg tot twee keer toe op voorsprong, tussendoor maakte Manolo Gabbiadini gelijk. Napoli vocht tegen de degradant voor een ticket in de Champions League, dat door dit onnozele puntenverlies nu weer ver weg is met drie punten achterstand en nog drie duels te gaan.

Palermo - Atalanta 2-3
Urby Emanuelson zat de hele wedstrijd op de bank, maar zag Atalanta gouden punten pakken in de strijd tegen degradatie. Even werd de situatie penibel, toen keeper Vlada Avramov na een uur met rood werd weggestuurd. Andrea Belotti miste bij 1-3 echter de daaropvolgende penalty, waarna het bleef bij de aansluitingstreffer van Luca Rigoni.

Atalanta had de middenmoter al voor rust op achterstand gezet, door Daniele Baselli en een eigen doelpunt. Franco Vazquez deed nog wel wat terug, maar kort na de hervatting was de marge weer twee via Alejandro Gomez.

De club van Emanuelson heeft nog een puntje nodig in de laatste drie wedstrijden om zich te verzekeren van nog een jaartje in de Serie A. In dat geval verdwijnt Cagliari samen met het al gedegradeerde Parma en Cesena van het hoogste niveau in Italië.

Overige uitslagen
Chievo - Hellas Verona 2-2
Cesena - Sassuolo 2-3
Empoli - Fiorentina 2-3
Udinese - Sampdoria 1-4

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.