Ferrero scoort bij Sampdoria met zijn nieuwe realitysoap

Reacties

De 35ste speelronde in de Serie A gaat zaterdag om 18.00 uur van start. VI-redacteur Oscar van der Horst blikt vooruit.

Ferrero scoort bij Sampdoria met zijn nieuwe realitysoap

Massimo Ferrero verdiende een vermogen in de filmindustrie en zijn nieuwe project lijkt een realitysoap over voetbalclub Sampdoria. De kampioen van 1991 modderde de laatste vijf jaar wat aan in de Serie A, maar wordt nu in Ferrero's script weer terug naar de Italiaanse top geschreven. Alleen niet alle acteurs lijken zich in hun rol te schikken, waardoor hij dreigt de boel binnen een jaar weer overhoop te gooien.

Sampdoria is onder het bewind van de flamboyante voorzitter bezig aan zijn beste seizoen in de laatste vijf jaar, waarin het op papier zelfs nog kans heeft om de voorrondes van de Champions League te halen. Het toernooi dat de club in 1992 bijna won, toen nog Europa Cup I geheten. Een rake vrije trap van Ronald Koeman maakte in de verlenging op Wembley een eind aan die illusie. Ferrero blijft echter dromen.

Versterkingen
Trainer Sinisa Mihajlovic, zelf ook niet bepaald een koorknaapje, ligt intussen veelvuldig in de clinch met de bestuurder. De voormalige speler van de club doet het met de huidige zesde plaats prima, maar zegt eieren voor zijn geld te kiezen als versterkingen op korte termijn uitblijven. 'Ik ben die twijfels en dat gepraat van Mihajlovic zat. Als hij wil gaan, dan gaat hij maar', brieste Ferrero deze week nog op Sky Sports.

Hij heeft ook wel recht van spreken. Sampdoria teerde immers decennia lang op de miljoenen van oliemaatschappij ERG, maar vaart nu op het kapitaal van Ferrero. Een regisseur die zich in het stadion gedraagt alsof hij nog steeds op de filmset aan de slag is. Openlijk geïrriteerd over het matige spel van zijn acteurs, die na zes wedstrijden zonder zege bij Udinese (1-4) eindelijk weer eens een voldoende scoorden. Ferrero ziet eruit alsof hij nachten heeft doorgehaald. Verwilderd bijna.

Trainer Sinisa Mihajlovic, hier in overleg met spits Samuel Eto'o, weet nog niet of hij volgend seizoen werkzaam is in Genua.
Trainer Sinisa Mihajlovic, hier in overleg met spits Samuel Eto'o, weet nog niet of hij volgend seizoen werkzaam is in Genua.

Het leven als voorzitter van een Serie A-club gaat je ook niet in de koude kleren zitten. Begin dit jaar werd Ferrero nog met de dood bedreigd door Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini, omdat hij graag de transfervrije Edgar Barreto (ex-NEC) 'op een vuile manier' naar de Noord-Italiaanse havenstad wilde lokken. En met diezelfde man moet Ferrero binnenkort waarschijnlijk zaken doen, want zijn club wil graag de van de Sicilianen gehuurde keeper Emiliano Viviano definitief inlijven.

Intussen dragen de fans Ferrero op handen. Van het kwakkelende Lazio van Stefan de Vrij en Edson Braafheid moet zaterdagavond gewonnen worden om de kansen op Europees voetbal in eigen hand te houden. Maar volgend jaar wil Ferrero serieus de aanval openen op de Italiaanse top, het liefst met het spitsenduo Samuel Eto'o – Mario Balotelli. Grilliger kan bijna niet, maar een televisieman denkt natuurlijk ook aan de amusementswaarde.

Programma
Internazionale 16-05
18:00
Juventus
Sampdoria 16-05
20:45
Lazio
Sassuolo 17-05
12:30
AC Milan
Torino 17-05
15:00
Chievo
Hellas Verona 17-05
15:00
Empoli
Atalanta Bergamo 17-05
15:00
Genoa
Cagliari 17-05
15:00
Palermo
AS Roma 17-05
20:45
Udinese
Fiorentina 18-05
19:00
Parma
Napoli 18-05
21:00
Cesena
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.