Lazio heeft De Vrij terug voor serie topwedstrijden

Reacties

Stefan de Vrij zit voor het eerst sinds een maand bij de wedstrijdselectie van Lazio. De 23-jarige verdediger is hersteld van de knieblessure die hem de afgelopen vijf competitieduels aan de kant hield.

Lazio heeft De Vrij terug voor serie topwedstrijden

Zonder De Vrij gaf Lazio de tweede plaats (directe plaatsing Champions League) uit handen door tegen Juventus (2-0), Chievo (1-1), Atalanta (1-1) en Internazionale (1-2) punten te verspelen. De laatste acht Serie A-wedstrijden waarin de Oranje-international wel meespeelde eindigden juist stuk voor stuk in een overwinning.

Trainer Stefano Pioli zal daarom blij zijn dat hij weer de beschikking heeft over De Vrij. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen nummer zes Sampdoria, terwijl volgende week zondag de derby tegen AS Roma (tweede met één punt meer) op het programma staat. Vier dagen daarvoor wordt waarschijnlijk de bekerfinale tegen Juventus afgewerkt. Tijdens de laatste speelronde stuit Lazio op Napoli (vierde met drie punten minder).

Als De Vrij op 31 mei klaar is met zijn club, wachten mogelijk nog twee interlands met het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink liet de 27-voudige international wel nog buiten zijn voorselectie voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (5 juni) en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (12 juni), al zal de blessure van De Vrij daarvan de reden zijn geweest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.