Van Ginkel en De Jong bewijzen De Vrij en Braafheid dienst

Reacties

Marco van Ginkel was met zijn eerste competitietreffer voor AC Milan belangrijk tegen AS Roma (2-1). Zo bewijst de ene Nederlandse enclave de andere een goede dienst.

Van Ginkel en De Jong bewijzen De Vrij en Braafheid dienst

Van Ginkel (foto) tikte vlak voor rust de 1-0 binnen voor de Rossoneri, die daarvoor mazzel hadden dat Kostas Manolas namens de bezoekers met zijn kopbal slechts de paal had geraakt. Maar het was de Nederlander die op aangeven van Keisuke Honda de ruststand op het bord zette.

Honda stond ook aan de basis van de 2-0, binnengekopt door ex-Romein Mattia Destro. Een kwartier voor tijd deed invaller Francesco Totti wat terug vanaf de stip. Geholpen door Milan-keeper Diego Lopez, die hopeloos over zijn slecht ingeschoten bal heen dook.

Met de overwinning schiet Milan (tiende) zelf weinig op, maar Van Ginkel en Nigel de Jong (die allebei de hele wedstrijd speelden) helpen zo wel hun landgenoten Stefan de Vrij en Edson Braafheid een handje. Lazio kan door het puntenverlies van Roma namelijk plek twee overnemen (directe plaatsing Champions League), al moet het dan zondagavond wel thuis van Inter winnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.