Uitgeruste Aubameyang leidt armzalig HSV naar slachtbank

Borussia Dortmund heeft zaterdag dankzij de teruggekeerde Pierre-Emerick Aubameyang met ruime cijfers gewonnen van het dolende Hamburger SV. VfL Wolfsburg krabbelt op met een overwinning op SC Freiburg.

Hamburger SV - Borussia Dortmund 2-5
De misère bij HSV duurt voort na de ontluisterende nederlaag tegen Dortmund. De van een schorsing teruggekeerde Pierre-Emerick Aubameyang sloopte HSV eigenhandig. Het begon al na vier minuten, toen Emre Mor uithaalde na een actie van Christian Pulisic. Doelman René Adler bracht redding, maar Aubameyang tikte vervolgens simpel binnen.

Het was het startsein voor een eerste helft vol ellende voor HSV. Na een slordige fout van verdediger Johan Djourou legde Mor de bal panklaar voor de voeten van Aubameyang, die alleen nog het laatste zetje hoefde te geven. Even later was de aanvaller Adler te slim af nadat Dortmund-verdediger Marc Bartra een doeltrap van de keeper ver naar voren kopte: 0-3. Net na de rust, waarbij de spelers van HSV door het eigen publiek met een fluitconcert werden onthaald, ging Aubameyang rustig verder. Na opnieuw een fout achterin bracht Pulisic de spits in stelling en met een laag schot in de verre hoek was het raak.

Een schrale troost voor HSV was de eretreffer van Nicolai Müller, die na een kopbal van invaller Gian-Luca Waldschmidt doelman Roman Bürki verschalkte. Het betekende pas de derde treffer van dit seizoen voor de ploeg en het eerste doelpunt in 727 minuten Bundesliga-voetbal. Even later leek Michael Gregoritsch de stand op 2-4 te brengen met een intikker, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt toen hij scoorde.

Aan de andere kant was het met nog een kwartier op de klok wel raak. Invaller Ousmane Dembélé scoorde op aangeven van uitblinker Aubameyang. Müller maakte er in de slotfase nog 2-5 van, maar die treffer had eigenlijk alleen waarde voor de statistieken. HSV staat nog altijd samen met FC Ingolstadt 04 onderaan met slechts twee punten, terwijl Dortmund stijgt naar plaats vijf met achttien punten. De club uit Hamburg wordt 'Bundesliga-Dino' genoemd, maar zou dit seizoen voor het eerst kunnen degraderen naar het tweede niveau.

SC Freiburg - VfL Wolfsburg 0-3
Het kwakkelende Wolfsburg mocht eindelijk weer juichen na pas de tweede zege van dit seizoen. Routinier Mario Gómez zorgde ervoor dat Freiburg de eerste thuisnederlaag van dit seizoen leed. In de eerste helft kopte hij zijn ploeg naar 0-1 en na rust rondde hij in de stromende regen af. Ricardo Rodríguez zorgde in de slotfase met een benutte penalty voor 0-3. Freiburg-verdediger Christian Günter kreeg daarna nog een rode kaart. Een broodnodige zege voor Wolfsburg dat met negen punten stijgt van plaats zestien naar dertien.

Bayer Leverkusen - SV Darmstadt 98 3-2
De vorm bij Bayer Leverkusen lijkt terug na opnieuw een zege. De ploeg van trainer Roger Schmidt liet een periode met matige resultaten achter zich door eerst met 1-2 te winnen bij Wolfsburg en woensdag in de Champions League bij Tottenham Hotspur (0-1). Door de winst op Darmstadt haakt Leverkusen weer aan bij de subtop in de Bundesliga. Antonio-Mirko Colak maakte na rust de 1-0 van Hakan Çalhanoglu goed. Dankzij doelpunten van Julian Brandt en Charles Aránguiz sleepte Leverkusen de drie punten uit het vuur. Daar veranderde een kopbal van Mario Vrancic niets aan. Leverkusen stijgt naar de zevende plaats en heeft zestien punten. Darmstadt komt verder in de problemen en staat vijftiende met acht punten.

Koploper Bayern München kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen 1899 Hoffenheim.