Horrorstart HSV: titel slechtste Bundesliga-team ooit dreigt

Reacties

Hamburger SV ligt op schema om het allerslechtste team in de geschiedenis van de Bundesliga te worden. Na de nederlaag van zondag tegen 1. FC Köln (3-0) staan de Hamburgers met twee punten uit negen wedstrijden onderaan. Het doelsaldo is ontluisterend: twee doelpunten voor, achttien tegen.

Horrorstart HSV: titel slechtste Bundesliga-team ooit dreigt

Hiermee steekt HSV tot nu toe Tasmania Berlin naar de kroon, het slechtste team in de geschiedenis van de Bundesliga. Tasmania behaalde in het seizoen 1965/66 slechts tien punten, omgerekend naar het driepuntensysteem. De ploeg uit Berlijn scoorde het minst (vijftien treffers), kreeg de meeste doelpunten tegen (108) en behaalde de minste overwinningen (twee).

HSV ligt op schema om het negatieve punten- en doelpuntenrecord van Tasmania te verbeteren. Tasmania had na negen speelrondes vier punten, maakte zes doelpunten en won al een keer. HSV kwam niet verder dan twee gelijke spelen tegen FC Ingolstadt (1-1) en Borussia Mönchengladbach (0-0), scoorde nog maar twee keer en inmiddels acht competitiewedstrijden op rij niet: spits Bobby Wood maakte het laatste doelpunt voor HSV op speeldag 2 (10 september) tegen Bayer Leverkusen (3-1).

HSV raakte zijn status van Bundesliga-Dino (nog nooit gedegradeerd uit de hoogste Duitse divisie) in 2014 en 2015 al bijna kwijt, toen het op het nippertje aan degradatie ontsnapte. Nu is de situatie penibeler dan ooit: naast de bedroevende start namen Die Rothosen afgelopen zomer afscheid van sportdirecteur Peter Knäbel en in september ontsloeg de clubleiding ook nog trainer Bruno Labbadia, die een punt in vijf wedstrijden wist te behalen.

Zijn opvolger Markus Gisdol doet het echter vooralsnog niet beter met een punt uit drie wedstrijden, terwijl HSV onder zijn leiding nog niet scoorde in competitieverband. Heracles Almelo-directeur Nico-Jan Hoogma is derhalve in beeld om als sportdirecteur rust te brengen bij de zesvoudige landskampioen.

Aanstaande zaterdag (15.30 uur) doet HSV een nieuwe poging om de eerste driepunter van het seizoen binnen te halen: dan staat in Hamburg de wedstrijd tegen nummer zes Borussia Dortmund op het programma, voordat een nieuwe interlandperiode aanbreekt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.