Opgeleefde Modeste is Bundesliga-sterren de baas

Reacties

Niet Pierre-Emerick Aubameyang of Robert Lewandowski, maar Anthony Modeste voert de topscorerslijst van de Bundesliga aan. De spits van 1. FC Köln is de verrassing bij de uitstekend presterende ploeg van trainer Peter Stöger.

Opgeleefde Modeste is Bundesliga-sterren de baas

Zondag nam Modeste afstand van zijn achtervolgers door zijn negende, tiende en elfde treffer te maken. Nadat hij in de eerste helft een penalty miste, legde de spits Hamburger SV eigenhandig op de pijnbank met drie echte spitsengoals: een intikker, een kopbal en een één-tegen-één-situatie waarbij doelman René Adler werd verslagen.

Met een totaal van elf goals is Modeste hard op weg om het aantal doelpunten van vorig seizoen te overtreffen. In zijn eerste jaar bij Köln schoot de Fransman vijftien keer raak in 34 duels. Nu staat de teller na negen wedstrijden al op elf.

Anthony Modeste viert zijn elfde Bundesliga-treffer van dit seizoen tegen Hamburger SV.
Anthony Modeste viert zijn elfde Bundesliga-treffer van dit seizoen tegen Hamburger SV.

Dat Köln verrassend vierde staat in de Bundesliga is voor een groot deel te danken aan Modeste. Zo had hij met een goal en een assist een belangrijk aandeel in de 1-3 zege op Schalke 04 in september en bezorgde hij zijn ploeg een punt door te scoren op bezoek bij koploper Bayern München (1-1). Slecht vijf van de zestien doelpunten die Köln na negen speelronden maakte, kwamen niet van Modeste. Samen met de degelijke defensie - Köln incasseerde pas zes treffers - is Modeste de bron van het succes bij Die Geißböcke.

Aan het begin van zijn carrière lonkte interlandvoetbal met Frankrijk voor het toenmalig talent van Olympique Nice en Girondins Bordeaux. Het liep echter anders. Na een mislukt Engels avontuur als huurling bij Blackburn Rovers herpakte Modeste zich in het seizoen 2012/13 bij SC Bastia. Het leverde hem een transfer naar 1899 Hoffenheim op. Na een redelijk eerste seizoen zakte de spits in zijn tweede jaar weg. Köln pikte hem op en de rest is geschiedenis.

Een topscorer die in de Bundesliga aan de lopende band scoort. Je zou denken dat clubs uit Engeland en Spanje voor hem in de rij staan, maar dat valt wel mee. Modeste is immers al 28 jaar en verlengde in juli niet voor niets zijn contract tot medio 2021. Hij kon naar het grote geld in China, maar dat trok de Fransman niet aan. Modeste voelt zich prima bij Köln, waar hij weer opleeft. (Sander Janssen)

Topscorerslijst Bundesliga
Anthony Modeste (1. FC Köln) 11
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund) 7
Robert Lewandowski (Bayern München) 7
Vedad Ibisevic (Hertha BSC) 6
Javier Hernández (Bayer Leverkusen) 5
Yunus Malli (FSV Mainz 05) 5
Maximilian Philipp (SC Freiburg) 5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.