Uitgerekend Mourinho doet titelaspiraties Chelsea wankelen

Reacties

Manchester United heeft zondag de spanning teruggebracht in de titelstrijd in de Premier League. Op Old Trafford werd koploper Chelsea aan de hand van Marcus Rashford en Ander Herrera opzijgezet: 2-0.

Uitgerekend Mourinho doet titelaspiraties Chelsea wankelen

De wedstrijd was een nieuwe episode in de strijd tussen José Mourinho en zijn oude werkgever én tussen Mourinho en Antonio Conte. Een maand geleden hadden de twee kemphanen het tijdens de halve finale van het toernooi om de FA Cup wederom aan de stok met elkaar. In aanloop naar de ontmoeting van zondag wakkerde de Portugees alvast het vuurtje aan door te stellen dat Chelsea onder meer koploper is doordat ze met elf spelers zouden verdedigen.

The Blues konden niet beschikken over de geblesseerden Thibaut Courtois en Marcos Alonso. Bij United hintte Mourinho er vooraf al op dat hij vaste krachten zou sparen voor het Europa League-treffen met Anderlecht op donderdag. En dat deed hij. United stond zonder Zlatan Ibrahimovic en Henrikh Mkhitaryan aan de aftrap, maar zorgde er desondanks voor dat Chelsea in de titelstrijd de hete adem van Tottenham Hotspur weer in de nek voelt.

Rashford nam de plaats van Zlatan in en deed de bezoekers pijn met zijn snelheid en doelgerichtheid. De spits bewees al vroeg zijn waarde, toen hij bij een dieptepass van Herrera achter David Luiz opdook en vervolgens doelman Asmir Begovic verschalkte. Scheidsrechter Robert Madley zag hands van Herrera bij de onderschepping die voorafging aan de assist over het hoofd.

Na de openingstreffer groeide het vertrouwen met de minuut bij de thuisploeg, met Rashford twee maal bijna opnieuw als succesvol eindpunt. De aanvaller kwam net tekort bij een voorzet Ashley Young en vond even later Begovic op zijn weg met een schot vanuit een lastige hoek.

Omdat het voetballend niet wilde vlotten bij Chelsea, gooide de lijstaanvoerder het op de duels om het verschil te maken. Dat leverde niet meer op dan een aantal incidenten waarbij Diego Costa als vanouds betrokken was. United stond uitstekend zijn mannetje; Marcos Rojo en Eric Bailly hielden Costa uitstekend in bedwang. Daardoor zocht een onmachtig en tandeloos Chelsea met een achterstand de kleedkamer op.

Diego Costa kon het verschil niet maken voor Chelsea.
Diego Costa kon het verschil niet maken voor Chelsea.

En daar kwamen de Londenaren ook niet al te best uit. Al binnen enkele minuten verdubbelde Herrera de marge met een afstandsschot, dat van richting werd veranderd en daardoor Begovic kansloos liet. Met de marge van twee doelpunten kon United het zich veroorloven om achterover te leunen en Chelsea de bal te laten. Daar kwamen geen grote kansen uit voort, terwijl de gastheer in de tegenstoot meerdere malen gevaarlijk werd via uitblinker Rashford. In de slotfase kwam Timothy Fosu-Mensah nog als verdedigende versterking in de ploeg. Daley Blind bleef op de bank.

De mannen van Mourinho hielden stand en namen daarmee revanche voor de 4-0 nederlaag in oktober op Stamford Bridge. Sindsdien verloren The Red Devils, de huidige nummer vijf van de Premier League, opvallend genoeg geen enkel competitieduel meer. Chelsea ziet de voorsprong op Tottenham Hotspur, de enige overgebleven concurrent in de titelrace en in bloedvorm verkerend, slinken naar vier punten met nog zes duels voor de boeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.