Mourinho laakt tactiek Chelsea: 'Elf man achterin'

Reacties

Voor de derde keer dit seizoen staat manager José Mourinho met zijn Manchester United tegenover voormalig werkgever Chelsea. De Portugees werd in de vorige ontmoeting op Stamford Bridge uitgejouwd door het publiek. Nu is hij degene die kritiek levert.

Mourinho laakt tactiek Chelsea: 'Elf man achterin'

Op de persconferentie voor het duel in speelronde 33 reageerde Mourinho koeltjes, alhoewel hij het niet kon laten om ook wat steken onder water uit te delen. 'Om de een of andere reden staan ze bovenaan in de competitie. Het komt niet alleen omdat ze fris zijn, ze blinken uit in het collectief. Ze hebben een bepaalde speelstijl en daar houden ze zich aan vast. Niet ieder team verdedigt met elf spelers, zij doen dat wel.'

Een maand geleden werd Mourinho uitgejoeld in Londen, waarna de trainer het nieuws haalde door drie vingers omhoog te houden. Hij doelde hiermee op de drie landstitels die hij Chelsea bezorgde. De houding van het publiek leek Mourinho toen te raken, maar daar kan hij niets mee. 'Jullie hebben het over emotie, voor mij is het maar een wedstrijd. Gewoon nog een wedstrijd. Het maakt voor mij geen verschil tegen wie we spelen, helemaal niet.' Toch vreest Mourinho de aanvallende kwaliteiten van de koploper. 'Niet ieder team is zo standvastig in hun counters. Ze hebben spelers met individuele kwaliteiten, die maken Chelsea tot een erg sterk team.'

Dit ziet Antonio Conte, de trainer die zondag tegenover Mourinho staat in de Premier League, juist bij Manchester United. Vooral Zlatan Ibrahimovic kan op lof rekenen van de Italiaan. 'Hij is op dit moment een geweldige speler in de vorm van zijn leven. Hij is niet alleen een afmaker, hij speelt in dienst van het team. Voor mij is hij een van de beste spelers ter wereld', zei Conte over Ibrahimovic. De Zweed kan zondag de eerste United-treffer tegen Chelsea maken in het huidige seizoen. In de vorige twee wedstrijden gingen de manschappen van Mourinho zonder te scoren (4-0 en 1-0) onderuit.

Mata
Tegen Chelsea moet Manchester United het doen zonder Chris Smalling, Phil Jones en Juan Mata. Laatstgenoemde lijkt dit seizoen niet meer in actie te komen, Mourinho verwacht de Spanjaard eind mei pas weer terug. Manchester United speelt op 21 mei de laatste wedstrijd van het seizoen. Als The Red Devils de finale van de Europa League halen spelen ze deze op 24 mei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.