Anderlecht houdt hoop op stunt tegen United na late goal

Reacties

Manchester United heeft de eerste ontmoeting met Anderlecht in de kwartfinale van de Europa League niet in winst weten om te zetten: 1-1. In Brussel liep het elftal van manager José Mourinho tegen een laat tegendoelpunt aan.

Anderlecht houdt hoop op stunt tegen United na late goal

Anderlecht versloeg na de groepsfase Zenit Sint-Petersburg en APOEL Nicosia. Manchester United knikkerde achtereenvolgens Saint-Étienne en FK Rostov uit het toernooi. Bij de Belgen stond Bram Nuytinck aan de aftrap. Mourinho koos ervoor om Daley Blind de hele wedstrijd op de bank te houden. Timothy Fosu-Mensah viel in de slotfase in.

Anderlecht begon brutaal aan de wedstrijd, maar het grootste gevaar dat daaruit voortvloeide was slechts een afzwaaier van Frank Acheampong. In het vervolg van de eerste helft waren de Brusselaren vooral veroordeeld tot verdedigen en wachten op een mogelijkheid voor de tegenstoot.

United nam namelijk het heft in handen, waardoor Anderlecht er voor rust amper aan te pas kwam. De eerste grote kans leverde bijna ook gelijk een doelpunt op. Zlatan Ibrahimovic kwam knap voor zijn man, maar zag doelman Ruben redding brengen op zijn inzet van dichtbij. Vervolgens tikte Jesse Lingard de bal uit de rebound op de paal.

Het centrale duo van de Paars-Witten kreeg nadien de kans om zich onder druk van de bezoekers te onderscheiden en greep die met beide handen aan. Net als zijn kompaan Kara Mbodji gooide Nuytinck zich voor verschillende, rap op elkaar volgende pogingen van de Engelsen. Het tweetal kon echter niet voorkomen dat Henrikh Mkhitaryan een kleine tien minuten voor de pauze de score opende. De Armeen schoot raak nadat Ruben een schot van Rashford nog pareerde.

Na de pauze ging de strijd wel gelijk op, met een late beloning als gevolg. Anderlecht begon onder aanvoering van de negentienjarige aanvoerder Youri Tielemans, die strooide met fraaie passes, weer te draaien. De grootste dreiging die dat opleverde was een inzet van Bruno die door Antonio Valencia voor de lijn werd weggewerkt.

Aan de andere kant was Mkhitaryan dicht bij zijn tweede, toen hij voorlangs schoot. United probeerde de wedstrijd vakkundig uit te spelen, maar kreeg de deksel op de neus toen Leander Dendoncker vijf minuten voor het einde knap raak knikte na een puike voorzet van Ivan Obradovic.

De teleurgestelde gasten konden geen gevaar meer stichten in een poging tot een slotoffensief. Door het gelijkspel reist Anderlecht met voldoende hoop over een week af naar Old Trafford voor de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.