Kanté en Conte verslaan United in verhitte FA Cup-clash

Chelsea heeft zich ten koste van Manchester United geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de FA Cup. In een verhitte wedstrijd kwamen The Blues als winnaar uit de strijd: 1-0.

In aanloop naar het duel op Stamford Bridge werden de verhoudingen in Engeland flink op scherp gezet. De vorige keer dat United-manager José Mourinho het stadion van zijn voormalige club bezocht, werd hij namelijk op een vernederende 4-0 nederlaag getrakteerd. De Portugees deed achteraf openlijk zijn beklag over het in zijn ogen overdreven juichen van Chelsea-trainer Antonio Conte bij de vierde Londense treffer.

Dat het duo die nasleep nog niet vergeten was bleek wel uit het handen schudden voorafgaand aan het kwartfinaleduel. Conte en Mourinho deden dat namelijk zonder elkaar een blik waardig te gunnen. Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, nam Chelsea meteen het initiatief, maar United-doelman David De Gea toonde zijn klasse met twee geweldige reddingen. Aan de andere kant was Henrikh Mkhitaryan dicht bij de openingstreffer.

In de 35ste minuut ontbrandde het duel pas echt toen Ander Herrera in de fout ging tegen Eden Hazard. Tot ongeloof van iedereen bij United kreeg de Spanjaard zijn tweede gele kaart en moesten de bezoekers verder met tien man. Het leidde tot flinke frustratie bij Mourinho, die even later een zeer verhitte woordenwisseling met Conte had. De Portugees en de Italiaan, die ook niet bepaald bekend staat om zijn terughoudende karakter, moesten door de vierde official uit elkaar worden gehouden.

José Mourinho en Antonio Conte bekvechten langs de zijlijn.

Na vijftien minuten afkoelen in de rust draaide Chelsea de tweede helft de duimschroeven aan, met een snelle goal van N'Golo Kanté als resultaat. De Fransman die ook maandagavond weer overal op het veld te bewonderen was, schoot de bal van een meter of achttien in de benedenhoek: 1-0. Het was pas het tweede doelpunt van het loopwonder in dienst van The Blues, de vorige maakte hij ook tegen de ploeg uit Manchester.

Ook na de 1-0 kroop United niet uit zijn schulp, maar toch was Marcus Rashford plotseling dicht bij de gelijkmaker. De negentienjarige spits leek ziek en was in eerste instantie niet met zijn ploeggenoten meegereisd naar Londen, maar wilde toch per se starten om bij afwezigheid van de geschorste Ibrahimovic zijn kans te grijpen. Dat leek hij in de 59ste minuut te gaan doen, maar doelman Thibaut Courtois zat hem na een fraaie solo in de weg.

Chelsea koesterde in het restant van het duel de bal en weerhield de bezoekers daarmee van grote kansen. Zodoende trok de ploeg van Conte de 1-0 zege over de streep, waardoor United het prolongeren van de FA Cup kan vergeten en Chelsea zich na Tottenham Hotspur, Manchester City en Arsenal als vierde ploeg plaatst voor de halve finale van het Engelse bekertoernooi. De koploper van de Premier Leauge ligt daardoor nog steeds op koers voor de dubbel in Engeland.