Mourinho sneert naar Chelsea-fans: 'Ik ben de nummer één'

Reacties

Manchester United-manager José Mourinho werd maandagavond door zijn oude club Chelsea uit het FA Cup-toernooi geknikkerd (1-0). Een rode kaart van Ander Herrera gooide al vroeg roet in het eten van The Red Devils.

Mourinho sneert naar Chelsea-fans: 'Ik ben de nummer één'

De vorige ontmoeting van Mourinho met de club waar hij van 2004 tot 2007 en van 2013 tot 2015 onder contract stond liep uit op een drama voor de Portugees. In oktober was Chelsea met liefst 4-0 te sterk. Sinds die nederlaag sprak Mourinho meermaals zijn frustratie over Chelsea-manager Antonio Conte uit en benadrukte hij keer op keer dat The Blues dankzij hun verdedigende speelstijl bovenaan de Premier League stonden.

Mourinho had zijn zinnen dan ook op een revanche gezet, maar kon zijn plannen in de 35ste minuut alweer in de prullenmand gooien na de rode kaart van Ander Herrera. In zijn reactie achteraf tegenover de BBC kon de Portugees zich vervolgens niet inhouden. 'Michael Oliver is een scheidsrechter met een fantastische potentie', klonk het cynisch. 'In vier wedstrijden heeft hij ons drie strafschoppen tegen en een rode kaart gegeven.'

Dat zijn uitspraken aan het adres van zijn oude club Mourinho de afgelopen maanden niet populair hebben gemaakt bij de Chelsea-supporters bleek wel uit de verwensingen die de Portugees naar zijn hoofd kreeg. De 54-jarige oefenmeester werd onder meer voor 'Judas' uitgemaakt.

Mourinho reageerde daar tijdens de wedstrijd koeltjes op door met zijn vingers aan te geven hoe veel kampioenschappen hij The Blues had bezorgd. Op zijn persconferentie kwam hij op het moment terug. 'Totdat Chelsea een manager krijgt die ze vier landstitels bezorgt, ben ik de nummer één. Judas is de nummer één.'

Mourinho had het langs de zijlijn aan de stok met Conte.

Antonio Conte - José Mourinho 1-0! #facup #chelsea #manutd #chemun

Een bericht gedeeld door Voetbal International (@voetbalinternational.nl) op

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.