Uitgefloten Kuipers wellicht toch terug naar Brazilië

Reacties

Scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra zijn teruggekeerd in Nederland. Zij kunnen terugkijken op een uitstekend WK, maar door het succes van Oranje was het toernooi na drie wedstrijden voorbij voor Team Kuipers.

Uitgefloten Kuipers wellicht toch terug naar Brazilië

Het trio kan bogen op drie goede duels op het WK. Kuipers' openingswedstrijd, de kraker tussen Engeland en Italië (1-2, op de foto maant de arbiter Wayne Rooney tot kalmte), leverde hem bijzonder positieve kritieken op. Ook zijn optredens tijdens Zwitserland-Frankrijk (2-5) en Colombia-Uruguay (2-0, achtste finale) waren ruim voldoende.

Bronnen rond de arbitrage bevestigen dat de wereldvoetbalbond Team Kuipers tot het laatste moment in het toernooi wilde houden, maar de meningen waren verdeeld door de aanwezigheid van Oranje in de halve finale. Opvallend is echter dat de Braziliaan Sandro Ricci nog wél kans maakt op de eindstrijd, hoewel ook het thuisland nog niet is uitgeschakeld.

Mocht Oranje zich woensdag ten koste van Argentinië plaatsen voor de eindstrijd, dan keert Kuipers terug naar Brazilië. 'Als Nederland de finale haalt, zit ik als supporter op de tribune.'

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.