Niet Kuipers maar Pitana en Velasco fluiten kwartfinales

Reacties

Björn Kuipers zal geen wedstrijd fluiten in de kwartfinale van het WK. Niet de Nederlandse scheidsrechter maar Carlos Velasco Carballo en Néstor Pitana komen vrijdagavond in actie. Het lijkt uitgesloten dat Kuipers zaterdag de confrontatie tussen Argentinië en België mag fluiten.

Niet Kuipers maar Pitana en Velasco fluiten kwartfinales

Mocht Oranje zaterdagavond om 22.00 uur van Costa Rica winnen dan is een van die twee landen immers de volgende tegenstander van het Nederlands elftal. Fluit Kuipers het duel tussen de Argentijnen en de Belgen, dan heeft hij directe invloed op het WK-succes van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal.

Opmerkelijk is wel dat er met Pitana nog een Argentijn actief is nu het toernooi bij de laatste acht is aanbeland. De 39-jarige arbiter is de aangewezen man om vrijdag om 18.00 uur Frankrijk – Duitsland te fluiten. Velasco Carballo, afkomstig uit het al uitgeschakelde Spanje, fluit vier uur later het treffen tussen gastland Brazilië en Colombia.

Toch is het niet uitgesloten dat Kuipers dit WK nog in actie komt. Alle scheidsrechters blijven tot en met zondag sowieso nog in Brazilië. De 41-jarige Oldenzaler moet hopen dat de FIFA hem achter de hand wil houden voor een wedstrijd in de halve finale of zelfs de finale. Maar dat veel zal afhangen van de prestaties van Oranje is wel duidelijk.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.