Uiterst trefzekere Klaassen draagt bij aan herstel Ajax

Reacties

De overwinning van Ajax bij promovendus Go Ahead Eagles (0-3) heeft voor een ontlading gezorgd bij aanvoerder Davy Klaassen, die twee treffers voor zijn rekening nam.

Uiterst trefzekere Klaassen draagt bij aan herstel Ajax

In gesprek met FOX Sports gaf Klaassen aan dat de zege op Go Ahead als geroepen kwam. 'Dit is zeker een ontlading. Als het zo slecht gaat en je speelt zo'n lekker potje, dan ben je blij. Het is na woensdag echt heerlijk om hier zo te winnen. Hier kunnen we vertrouwen uit putten.'

Met een geplaatst schot en een strafschop toonde Klaassen zich opnieuw scherp voor het doel. Met deze twee treffers bracht hij zijn doelpuntentotaal in dit seizoen al op acht, na net zoveel wedstrijden. Bovendien gaf hij tegen Roda JC Kerkrade (2-2) ook nog een assist, waardoor hij direct betrokken was bij negen van de veertien Ajax-goals in deze jaargang.

Davy Klaassen in 2016/17
Competitie Wedstrijden Doelpunten
Eredivisie 4 4
Champions League 4 4
Totaal 8 8

Gezien de productie van Klaassen wordt het interessant om te zien waar Ajax het transferdoelwit Hakim Ziyech wil gaan opstellen. Net als Klaassen speelt hij namelijk het liefst als schaduwspits. 'Het is een goede speler, dus natuurlijk is hij welkom', hield Klaassen zich hierover op de vlakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.