Uitblinker Gustafson verrast zichzelf met chocoladebeen

Reacties

Met drie assists en een doelpunt was Simon Gustafson in het duel met SC Heerenveen (5-2 winst) de grote man van Feyenoord. Hij verbaasde vriend en vijand met een goal met zijn rechterbeen, maar haalde meer voldoening uit zijn rol als aangever.

Uitblinker Gustafson verrast zichzelf met chocoladebeen

'Ongelooflijk, mijn eerste goede schot met mijn rechtervoet ooit', blikte Gustafson met gepaste trotst terug op de volley waarmee de linkspoot de Rotterdammers op een 3-0 voorsprong schoot. Dat Feyenoord bij rust al kon bogen op een 5-0 voorsprong was volgens de Zweed überhaupt een vrijwel niet te bevatten prestatie.

'We speelden erg goed en profiteerden van vrijwel alle kleine foutjes', blikte hij in een interview met FOX Sports terug op de wedstrijd. 'Deze ploeg heeft een hoop nieuwe spelers, waaronder ik. Het is altijd even lastig om te wennen, dat heeft even tijd nodig. Maar we worden langzaamaan beter en beter en vandaag hebben we laten zien dat we goed kunnen presteren met elkaar.'

Het gevoel hebbend dat de puzzelstukjes beetje bij beetje in elkaar gaan passen, laait de discussie over de titelaspiraties van Feyenoord als vanzelf weer op. In de ogen van Gustafson is er echter helemaal geen discussie over mogelijk. 'Wij zijn zeker titelkandidaat', klonk hij stellig.

'Het is hetzelfde als beginnen aan een wedstrijd: je wilt altijd winnen. Dat is ook zo als je aan een competitie begint. Maar we moeten niet te ver vooruitkijken. Als je nu al aan een wedstrijd over twee maanden denkt, verlies je de eerstvolgende.' Voorlopig geniet hij dus maar van het momentum en dan met name van zijn assists. 'Het geeft een geweldig gevoel om een andere speler, vriend of maatje te zien scoren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.