Van den Berg schaamt zich na blamage: 'We leken amateurs'

SC-Heerenveen-aanvoerder Joey van den Berg stak zijn teleurstelling na afloop van de met 5-2 verloren wedstrijd tegen Feyenoord niet onder stoelen of banken. Voor de camera van FOX Sports bezigde de middenvelder harde woorden.

'Wat we lieten zien, leek bijna op amateurvoetbal', was de conclusie die Van den Berg trok na afloop van het duel met de Rotterdammers, waarin Heerenveen bij rust al tegen een 5-0 achterstand aankeek. 'Misschien moeten we de volgende keer maar geen afspraken meer maken, want niemand komt ze na', was de aanvoerder van de Friezen keihard voor zijn ploeggenoten.

'Het lijkt wel alsof iedereen vooral met zichzelf bezig was en het grote geheel vergeten werd', vervolgde Van den Berg zijn klaagzang. 'Vijf goals tegen krijgen in de eerste helft mag natuurlijk nooit gebeuren. Als sportman moet je dit niet over je heen laten gaan. Dat het toch gebeurt, gaat echt mijn pet te boven.'

In de tweede helft lukte het Heerenveen nog wel om twee keer te scoren. Henk Veerman nam beide goals voor zijn rekening. 'Maar dat was vooral omdat de wedstrijd al beslist was en zij gas terug namen', vond Van den Berg. 'Die doelpunten die wij nog maken, mogen eigenlijk geen naam hebben.'