Van Bronckhorst baalt van terugval

Ondanks de 5-2 zege op bezoek bij SC Heerenveen was Giovanni van Bronckhorst niet lyrisch over de prestatie van zijn ploeg. De Feyenoord-trainer baalde van de tegendoelpunten die zijn manschappen na rust incasseerden.

'We hebben een hele goede eerste helft gespeeld, waarin we het duel in een half uur beslisten', begon Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports zijn relaas over de wedstrijd. 'Op het middenveld wonnen we de slag en we kregen natuurlijk enorm veel vertrouwen, doordat bijna ieder schot op doel binnen viel.'

Bij rust stond Feyenoord al op een 5-0 voorsprong. 'Dan moet je proberen door te drukken', vond de trainer van de Rotterdammers. 'Dat is moeilijk, maar in de rust hebben we daar wel op gehamerd. Je mag dan niet verslappen. We wilden in de tweede helft geen doelpunten meer incasseren.'

Dat gebeurde toch. Henk Veerman redde de eer voor de thuisploeg door twee keer te scoren. 'Daarin moeten we nog stappen maken', gaf Van Bronckhorst aan. 'Blijkbaar zijn wij nog niet in staat om een wedstrijd als team zakelijk uit te spelen. Het tempo ging na rust veel te ver naar beneden.'

De trainer had nog wel een complimentje over voor middenvelder Simon Gustafson (samen op de foto), die drie assists gaf en zelf één keer scoorde. 'Hij raakt steeds meer gewend aan de rest van het team en aan zijn positie. Vandaag vulde hij zijn rol fantastisch in', besloot de oefenmeester.