UEFA bepaalt: 'Geen Europese wedstrijden in Israël'

Reacties

De UEFA heeft bepaald dat er, vanwege de politieke onrust in het land, geen wedstrijden in Europees verband gespeeld mogen worden in Israël.

UEFA bepaalt: 'Geen Europese wedstrijden in Israël'

De maatregel geldt tot nader order, zo laat de Europese voetbalbond weten. Als gevolg daarvan moeten de Israëlische clubs die de komende weken in Europa actief zijn op zoek naar alternatieve locaties buiten Israël om hun wedstrijden af te werken. Vooralsnog treft de maatregel twee clubs.

Maccabi Tel Aviv, de club van technisch directeur Jordi Cruijff, zou dinsdag aanstaande in eigen huis de return in de tweede kwalificatieronde van de Champions League tegen Santa Coloma spelen. Hapoël Tel Aviv speelt vanavond in de Europa League-kwalificatieronde in Kazachstan, tegen FK Astana. Volgende week donderdag is de return. Beide clubs uit de tweede stad van het land moeten dus uitwijken.

Daarnaast is de UEFA ook ingegaan op de onrusten in Oekraïne en Rusland. De voetbalbond heeft besloten dat er 'gewoon' Europese wedstrijden gespeeld mogen worden in de Oekraïense steden Dnipropetrovsk en Odessa, waar FC Dnipro en Chornomorets Odessa spelen. Wel heeft de UEFA ervoor gekozen dat clubs uit beide landen níet tegen elkaar mogen uitkomen. Dat betekent dat Dnipro en Zenit Sint-Petersburg in de derde kwalificatieronde van de Champions League niet tegen elkaar zullen spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.