Málaga ziet in Cruijff geschikte technisch directeur

Jordi Cruijff staat op de kandidatenlijst om bij Málaga aan de slag te gaan als technisch directeur. De Andalusische club zoekt een opvolger voor Mario Armando.

Málaga ziet in Cruijff geschikte technisch directeur

Tegenover Voetbal International wil Cruijff voorlopig niet reageren op de vermeende interesse van Málaga, dat na vijftien speelronden de vijftiende plaats in de Primera División bezet. Momenteel bekleedt de negenvoudige Oranje-international dezelfde functie bij Maccabi Tel Aviv, waarmee hij vorig seizoen kampioen van Israël werd en momenteel nog in de race is zich voor de volgende ronde van de Europa League te plaatsen.

Volgens lokale media heeft Cruijff als pre het Spaanse voetbal goed te kennen en daarnaast over een uitstekend internationaal netwerk te beschikken. Naar verluidt wil Málaga al voor deze winterperiode zijn nieuwe td presenteren. De kans dat de oud-aanvaller van onder meer Barcelona, Celta Vigo, Alavés en Espanyol op korte termijn een besluit neemt, is evenwel klein.

De afgelopen jaren bedankte Cruijff voor het aanbod van enkele Spaanse clubs. 'Afgezien van de financiële crisis is in Spanje de invloed van een td beperkt, beperkter dan bij Maccabi', zei hij onlangs in VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen